Foto: Dnevno

(VIDEO) EKSKLUZIVNO! Istražili smo što se događa s Hrvatskim dragovoljcem – prizori i priča će vas šokirati

Autor: Andrija Kačić Karlin

Što se krije u pozadini događaja u Nogometnom klubu Hrvatski dragovoljac, prije dva dana predsjednik kluba s nove izvanredne Skupštine Marinko Perić je sa stotinjak prijatelja, branitelja i članova kluba izrezao lokote koje je postavio Željko Tokić, predsjednik prije njega, te ušao u klub te, kako sam kaže, “prionuo mukotrpnom poslu”.

“Pozvali su me stopostotni invalidi domovinskog rata, i dragovoljci rekavši mi da su me oni izabrali i da moramo nešto učiniti po pitanju kluba. Tokić je promijenio sve brave i lokote, stadion se nije održavao, sve je zaraslo, a pripreme trebaju započeti i ja sam stao ispred njih, prerezali smo lance i lokote i sada sve pripremamo za početak priprema. Kada će one početi i tko će biti trener reći ću uskoro. Pred stadion je došlo stotinjak invalida i branitelja, bilo je tu i nešto djece iz škole nogometa, ja sam stao ispred njih i zbog njih. Ovaj čin smo poduzeli kako ne bi nestao nogometni klub Hrvatski dragovoljac, potvrdio nam je preuzimanje stadiona, a time i simbolično preuzimanje kluba Marinko Perić.

Da pojasnimo, u Hrvatskom dragovoljcu je na djelu veliki razdor, održane su dvije skupštine, jednu je zakazao Željko Tokić na kojoj mu je potvrđen predsjednički mandat, druga je održana 2. srpnja na kojoj je za predsjednika izabran Marinko Perić. Koja je od, skupština legalna i tko je predsjednik Tokić ili Perić odlučit će gradski ured za upravu. No, da je klub u lošem stanju, to je tako jasno… Sam pogled na klub, prateće objekte izaziva jezu!

Stadion Hrvatskog dragovoljca u ovome trenutku je ruglo. S time da je Marinko Perić održavao stadion koliko je mogao pored svih zatvorenih porti, jer i dosad je bio zadužen za infrastrukturu kluba, ulazivši kroz jedna mala, obijena vrata, no sam je mogao malo toga učiniti.

I samo smo krenuli u razgledavanje stadiona i ostali smo pritom neugodno iznenađeni. Stadion Hrvatskog dragovoljca zaista je u jako zapuštenom stanju, posve zanemaren, neodržavan, a travnjaci cijelog objekta su prepuni cvijeća, djeteline, slika koju smo vijdeli nema veze s nogometnim travnjakom. Naokolo visoko izraslo grmlje, od sunca i neodržavanja spaljene klupe za pričuvne igrače, prostori ispred golmana osušeni, tvrdi, tu se ozbiljna utakmica uskoro ne može održati…

Postaje čak i jasno zašto je Hrvatski dragovoljac namjeravao igrati i na stadionu u Veslačkoj, kako je predsjednik Tokić s prve Skupštine tražio, ne održavajući ovaj objekt došlo se i do te pozicije.

No, Marinko Perić uzvraća:




“Mi ćemo sve osposobiti, Hrvatski dragovoljac je ovaj objekt, kao što je ovaj objekt – Hrvatski dragovoljac”.

Stadion baš izleda otužno, zatvoren je i znani restoran, tribine su oronule, pokidanih stolaca je jako puno, osjeti se zadah prolaznosti vremena i to ne može biti dobro. Čak je i teren sa skupom umjetnom travom provaljen, tu dolazi tkogod hoće, pa i narkomani, gubici se gomilaju…

Kako je klub mogao funkcionirati u takvom stanju teško je odgovoriti…




“Vidite, čim smo ušli počeli smo raditi”, govori Marinko Perić dok uključuje polijevače vode na glavnom travnjaku. A radilo se i u ponedjeljak i utorak, jer vremena je malo…

No, hoće li se u svemu uspjeti, sezona je pred vratima?

Epilog je to svih događaja, nakon što je održana Skupština Hrvatskog dragovoljca na kojoj je Željko Tokić izabran za predsjednika kluba, članovi Skupštine koji su prije toga tražili izvanrednu sjednicu najprije su se oglasili priopćenjem. Ukazujući na nepravilnosti i kršenje zakona na tom sastanku. Potom su krenuli i korak dalje. Ističući samovolju Tokića uz brojne nelegalnosti napravljena je početkom srpnja i izvanredna Skupština kluba, uz zahtjev predan gradskom uredu za Opću upravu 12. lipnja 2019. Na toj izvanrednoj Skupštini opozvan je s mjesta predsjednika Željko Tokić i većinom izabran Marinko Perić.

Što vele u Hrvatskom nogometnom savezu, pa ovo se događa u njihovom dvorištu?

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.