Photo: Igor Kralj/PIXSELL

(VIDEO) DINAMO UZEO DUPLU KRUNU! Gavranović presudio sjajnim golom, Hajduk teško oštećen za penal!

Autor: Bruno Herljević

Dinamo je u finalu Kupa Hrvatske savladao Hajduk rezultatom 1:0 i osigurao duplu krunu. Gavranović je bio strijelac jedinog pogotka, ali Hajduk je teško oštećen za jedanaesterac.


Dinamo – Hajduk 1:0

90’+ 5′ – Do kraja Hajduk nije uspio opasnije zaprijetiti i Dinamo je uzeo duplu krunu! Veselje Modrih može početi, zasluženo u svakom slučaju! Čestitke osvajačima i prvacima!

90′ – Izlazi Soudani ulazi Benković, mora se pojačati obrana.

88′ – U kaznenom prostoru Dinama pao je igrač Hajduka Gyurcso, ali Zebec kaže da nema faula za penal. Čini se da je u pravu… U istoj akciji Futacs je imao fantastičnu šansu s kojih 11 metara, ali otišlo je to malo kraj gola.

86′ – Još jedna ‘vjerovali ili ne’ situacija. Stojanović je tražio jaču podršku BBB-ovaca, navijala koji inače ne prestaju s pjesmom od prve do posljednje minute, no danas su nekako tiši. A Torcida je opet izvela bakljadu.

84′ – Soudani je sada upropastio odličnu akciju jer se zapetljao u driblingu umjesto da je potražio riješenje u sredini Hajdukova kaznenog prosotra gdje u pristizali dinamovci.




82′ – Izlazi Olmo, ulazi Hodžić.

81′ – Gavranović je sada imao sjajnu šansu. Savvas je opet loše čuvao Švicarca, a Lecjaks ga je pogodio dubinskim centaršutom, no lopta odlazi malo pored gola.

79′ – Odlično progiravanje Šege, dao je sjajnu loptu za Almeidu, ali ovaj nije uspio iskontrolirati loptu u Dinamovom kaznenom prostoru.




76′ – Barry je izašao, Almeida ušao. Portugalac sada ima idealnu priliku da opravda svoj dolazak na Poljud, u protivnom bit će jedan od najvećih promašaja svih vremena.

75′ – Dinamo već neko vrijeme ne može spojiti tri dodavanja, a Hajduk plete mrežu uglavnom s lijeve strane preko Gyurcse. Upravo je Mađar sada odlično centrirao na drugu vratnicu, nikoga tamo nije bilo, Zagorac je ostao na prvoj, stoperi su kasnili, a Caktaš je morao samo podmetnuti nogu, ali njegov udarac s kojih metar i pol završava iznad gola. Skup je ovo promašaj bio.

73′ – Gojak je kažnjen žutim zbog povlačenja. U ovim trenucima počela je padati kiša, srećom utakmica se bliži kraju. Dio gledatelja već se sklonio od kiše.

71′ – Vjerovali ili ne, Futacs je već dobio žuti karton…

70′ – Said izazi Futacs ulazi, Hajduk ide na sve ili ništa zadnjih 20 minuta.

68′ – Utakmica je nastavljena, baklje su brzo ugašene. Dinamo radi promjenu, Fiolić ulazi, a Hajrović, koji se nije baš proslavio, izlazi.

66′- Torcida je ipak uspjela ogranizirati bakljadu. Utakmica je prekinuta dok se ne maknu baklje s terena. Jedan pripadnik policijskih snaga je pogođen bakljom i sada će se morati intervenirati na tribini kako ne bi došlo do većih izgreda.

64′ – Dinamo i dalje ima inicijativu… Hajduk je u međuvremenu napravio izmjenu, izašao je Tičinović, a ušao je Šego.

55′ – GOOOOL! Gavranović! Švicarac je iskoristio katastrofalnu igru obrane Hajduka. Savvas je pogriješio prilikom primanja lopte, Gavranović ga je napao, oduzeo loptu i pojurio prema golu te matirao vratara Stipicu koji je bio nemoćan.

52′ – Soudani je opalio s desne strane iskosa, ali Stipica opet brani.

50′ – Okršaj na tribinama stadiona Cibalije. Na dijelu gdje je Torcida morala je intervenirati policija.

49′ – Za sada još nema napetosti. Napeto je jedino na nebu iznad Vinkovaca jer su se nadvili tmurni oblaci i mogla bi pasti jaka kiša. Nadamo se da je teren u dobrom stanju.

46′ – Počelo je drugo poluvrijeme.


U poluvremenu je sudački ekspert Mateo Beusan u HRT-ovoj emisiji Stadion komentirao start Stojanovića na Gyurcsi u kaznenom prostoru Dinama, koji je Zebec proglasio simuliranjem. Beusan je nakon pregleda snimke zaključio kako je Hajduk teško oštećen za penal, odnosno, da je sudac pogriješio. Također, Hajduku je dosuđeno jedno nepostojeće zaleđe.


46′ – Kraj prvog poluvremena. Teško je reći možemo li biti zadovoljni prvom dijelom. Hajduk je spavao prvu polovicu poluvremena, a Dinamo to nikako nije iskoristio, ali probudili su se u drugoj polovici i krenuli s nekim konkretnim akcijama. Obje momčadi pokazale su se slabe na kontranapade, ali su ih jednako slabo i realizirali. Nadamo se boljem drugom poluvremenu…

44′ – Tridesetak sekundi kasnije Hajrović pokazuje nevjeronatno dozu sebičnosti. Prošli su dva na dva i umjesto da doda suigraču u šesnaesterac za lagani i siguran gol, Hajrović ide šutirati iz teške situacije, a Stipica mu brani.

43′ – Lecjaks je zaplivao kao amater, Tičinović je projurio kraj njega i oštro centrirao, ali loptu su nekako uspjeli odbiti. Opasno je bilo odmah u nastavku, zatresla se vratnica, Caktaš je to bio!

41′ – Hajduk sada ima inicijativu, valjda su namirisali da je Dinamova obrana nesigurna i počeli su ih žestoko pritiskati.

36′ – Stojanović je prvi dinamovac sa žutim kartonom, dobio ga je zbog prekršaja. Gyurcso je izveo slobodan udara i bio je vrlo opasan. Lopta je oštro padala na peterac i Said je u padu promašio loptu. Da ju je samo dotakao bio bi gol jer vratar Zagorac je bio predaleko.

31′ – S tribina se čuju povici kontra HNS-a, ružni povici dakako.

28′ – Gyurcso je pao u šesnaestercu Dinama! Je li Zebec pogriješio??? Kontra tri na tri Hajduka završila je na Mađaru koji je krenio u jedan na jedan prodor protiv Stojanovića, a ovaj ga je malo zakačio koljenom kada ga je krenuo pretrčavati. Vrlo dvojbena situacija, ali sudac Zebec je bio blizu i procijenio je da je Gyurcso glumio te mu je dao žuti karton.

24′ – Hajduk ima dosta problema s tranzicijom, Caktaš stalno pokušava pronaći ofenzivce iz svoje momčadi, ali lopte su mu vrlo neprecizne. Pokuša li netko drugi iznijeti loptu, obično to čini sporo i na postavljenu obranu Dinama. Prebrzo gube loptu i jedni i drugi tako da je teško reći da je bilo dobro izgrađenih napada.

20′ – U prvih dvadeset minuta Dinamo je bio opasniji, ali treba reći kako je igra obaju momčadi dosta šlampava, teško spajaju više od tri dodavanja, Hajduk pogotovo i dosta se preskače igra, ali šansi je bilo. Tribine nisu pune, ali navijačka pjesma se čuje od prve minute!

19′ – Još jedna odlična intervencija Stipice. Ademi je nakon kornera opalio s kojih pet metara u velikoj gužvi, ali nogom je uspio obraniti Stipica.

17′ – Hamza je prvi kažnjeni igrač na utakmici. Barry js grubo uklizao Olmu prilikom kontre i zasluženo je dobio žuti.

13′ – Kakva obrana Dantea Stipice! Stojanović je dao na desni bok za Olma, Olmo daje odmah za Soudanija koji poteže prema vratima snažno, ali loptu je svladao sjajni vratar Hajduka.

11- Sada jedna zanimljiva situacija, Lecjaks je ubacio rukom sa lijeve strane i to je dosta daleko bacio, a lopta je sjela Soudaniju na volej, no pogodio je u braniča Hajduka i lopta se odbila van.

9′ – Tudor je sada dobio gadan udarac u lice, ali se oporavio.

8′ – Dinamo za sada dosta često preskače igru, Rrahmani je već nekoliko puta pokušao napucavanjem lopta prema Gavranoviću postići nešto, nije postigao ništa, dakle, taktika je za sada neuspješna. Ipak, Dinamo je za sada pokazao blagu inicijativu, Hajduk očito čeka svoju šansu.

5′ – Nakon prvih pet minuta ne može se reći tko ima inicijativu, obje momčadi su pokušale nešto, ali opasnosti još nema.

3′ – Dinamo za sada drži kontrolu i pokušava po desnoj strani. Soudani je sada opalio s 35 metara, ali slabo je to bilo.

1′ – Počela je utakmica, glavni sudac Zebec označio je početak, a prvi loptu ima Dinamo.


18:59 – Predsjednik HNS-a Davor Šuker žestoko je izviždan uoči utakmice. Bit će zanimljivo gledati dodjelu medalja.

18:50 – Poznati su sastavi obaju momčadi.

DINAMO: Zagorac; Stojanović, Rrahmani, Perić, Lecjaks; Gojak, Ademi; Soudani, Hajrović; Olmo; Gavranović

HAJDUK: Stipica; Tičinović, Nižić, Savvas, Fomitschow, Radošević, Caktaš, Hamza, Tudor, Gyurcso, Said


Novi trener nogometaša Dinama Nenad Bjelica u svom će drugom nastupu na klupi “modrih” imati priliku osvojiti trofej i to protiv najvećeg rivala Hajduka u finalu Kupa.

“Ovo je sjajan izazov za mene na početku avanture s Dinamom. Jako se radujem utakmici finala Kupa, jednako kao i moji igrači. Sam taj čin da nisu htjeli slaviti naslov prvaka nakon utakmice govori da su apsolutno fokusirani na tu utakmicu. Nadamo se da ćemo uspješno završiti sezonu i vratiti dvostruku krunu u Zagreb. To bi bilo jako važno za daljnji mir i atmosferu, za stvaranje nove momčadi, iako naravno ostaje puno igrača. Imamo talentirane i dobre igrače koji su me u ovom kratkom roku zadovoljili. Ima puno potencijala, treba izvući maksimum iz njih, a ja vjerujem da ću to uspjeti radom i autoritetom”, rekao je Bjelica koji je dužnost trenera Dinama preuzeo prije samo tjedan dana.

Bjelica je naglasio kako u tako kratkom roku on može raditi samo na psihološkoj pripremi igrača.

“Radimo puno na psihološkom planu, obavio sam razgovore s igračima, dolazim do potrebnih informacija. Razgovaramo pozitivno s njima. Oni znaju koji su njihovi zadaci na terenu, ali radit ćemo na svemu tome nakon sezone. Psihološki možemo podignuti momčad. Pokazali su na terenu u zadnjoj utakmici da žele i to je bitno. Želimo dobiti tu utakmicu pod svaku cijenu”.

Sve donedavno Bjelica je radio u Poljskoj kao trener Lecha iz Poznana no ipak dobro poznaje momčad Hajduka.

“Hajduk je ozbiljna momčad s ozbiljnim trenerom. Bio sam na pripremama u Turskoj, igrali smo protiv njih, gledao sam njihove utakmice, poznajem ih. Imali su dobar start u proljetni dio sezone, a mislim da finale Kupa nema veze s trenutačnom formom ekipa. Očekujem korektnu utakmicu i nadam se pobjedi Dinama. Hajdukova trenera Kopića ne poznajem iz osječkih dana, ali upoznali smo se u Turskoj. Ozbiljan je trener i kvalitetna osoba”.

Trener Hajduka Željko Kopić u ponedjeljak je izjavio kako su ambicije njegove momčadi usmjerene na osvajanje Hrvatskog nogometnom kupa te će učinit sve što je u njegovoj moći da u finalnoj utakmici u srijedu 23. svibnja u Vinkovcima pobjedi zagrebački Dinamo.

“Napravit ćemo sve kako bismo u finalu Kupa ostvarili uspjeh i sve su naše ambicije usmjerene na osvajanje tog trofeja,” rekao je u ponedjeljak Kopić na konferenciji za novinare.

Po njegovim riječima, finalna utakmica između Hajduka i Dinama biti će susret dva ravnopravna suparnika, ali vjeruje kako će splitska momčad slaviti jer “Hajduk ima dovoljno snage, kvalitete i karakternih osobina da u finalu dođe do trofeja”.

“Hajduk je u puno utakmica ove sezone pokazao kako može igrati jako dobar nogomet i uoči finala kupa nemam straha, a ja radim sve što je potrebno da naša momčad u toj utakmici bude na najboljoj mogućoj razini,” kazao je Kopić koji smatra da će i Dinamo u finalnoj utakmici biti jednako motiviran kao i Hajduk.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.