VIDEO: Adidas 5 Star – najlakša kopačka na svijetu ima 196 grama

Autor: hina

C.J. Spiller igrač Buffalo Billsa i Eric Berry igrač Kansas Cityja u kratkom video pokazali su da je kopačka 5 Star najlakša od sviju dosadašnjih, čime je pretekla dotadašnje kopačke s pet zvjezdica - adiZero Scorch, od kojih je svaka težila 244 grama.

Ako je brzina važan faktor u svijetu nogometa, onda Adidas definitivno drži ključ za njeno potenciranje. Na takav i slične načine, svjetski mediji najavljuju jedinstvenu kopačku proizašlu iz Adidasove radionice a koja teži samo 196 grama.

C.J. Spiller igrač Buffalo Billsa i Eric Berry igrač Kansas Cityja u kratkom video pokazali su da je kopačka 5 Star najlakša od sviju dosadašnjih, čime je pretekla dotadašnje kopačke s pet zvjezdica – adiZero Scorch od kojih je svaka težila 244 grama.

Glavni cilj dizajnera najlakše kopačke na svijetu, koja će se od službene objave u travnju prodavati za 100 dolara, bilo je upravo reduciranje na njenoj težini što je i najveća želja svih nogometaša.

Adidas je to postigao proizvodnjom novog materijala koja smanjuje težinu u središnjem dijelu obuće, a kopačku je presvukao tankim slojem sintetičkog materijala Sprintskin. Proces je trajao dvije godine, rezultirao ekstremno laganom obućom koja omogućuje bolju stabilnost pri brzim pokretima.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.