Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

VELIKI DIKTATOR STIŽE NA KOSOVO! Nudio se Hrvatskoj, sada je pred novim poslom

Autor: I.K.

Felix Magath, 68-godišnji njemački trener koji je trenutno bez angažmana, našao se u kombinacijama za dolazak na klupu reprezentacije Kosova. Kako donose tamošnji mediji, Magath je prvi favorit za preuzimanje izborničke dužnosti u reprezentaciji koja traži novog ‘šefa’ nakon odlaska Švicarca Bernarda Challandesa s klupe.

Challandes je odstupio nakon što je njegova momčad jučer u kvalifikacijama za SP 2022. u Kataru doživjela domaći poraz od Gruzije, s 2:1 u korist gostujuće reprezentacije.

Puno utakmica i pobjeda

Magath je u trenerskoj karijeri ostvario puno u niz klubova u najjačem razredu njemačkog klupskog nogometa. Između ostalog, vodio je i Bayern, a posljednja klupska postaja bila mu je u Kini, u momčadi Shandonga Lunenga tijekom 2016. i ’17. godine.

Iskusni njemački trener, koji je kao dugogodišnji član HSV-a i njemački reprezentativac imao i bogatu igračku karijeru, poznat je po svojoj strogoći u radu s igračima. Zbog toga ga prati glas velikog diktatora, po tome ga pamte u Njemačkoj, a svojedobno ga se povezivalo i s Hrvatskom. Bio je u priči o mogućem dolasku na klupu Dinama, to je bilo u igri 2013. godine, a u jednom intervjuu iz 2018. rekao je da bi volio voditi hrvatsku reprezentaciju. No, sve priče koje su ga povezivale s dolaskom u Hrvatsku nisu se ostvarile.




Priča se o njemu i u Srbiji

Osim medija na Kosovu, o Magathu i povezivanju s klupom kosovske reprezentacije piše se i u Srbiji. Portal B92 ističe da je glavni favorit za dolazak na izborničku dužnost u zemlji koju Srbi zovu – tzv. Kosovo.

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.