Foto:youtubescreenshot

VELIKA TUGA U SRBIJI: Iznenada preminuo poznati nogometaš i sportski dužnosnik (76)

Autor: Dnevno GIŠ

Tužna vijest dana dolazi nam iz susjedne Srbije, preciznije Vojvodine, gdje je u Novom Sadu iznenada preminuo poznati igrač i kasnije dužnosnik FK Vojvodina Dragoljub Samardžić u 76. godini života.

Samardžić je do nedavno bio predsjednik FK Vojvodine, a vijest o njegovoj smrti zatekla je mnoge prijatelje i sportske djelatnike.

Tako su se iz Novosadskog kluba oprostili od bivšeg predsjednika i igrača, Samardžić je bio mladi golman kada je Vojvodina osvojila naslov prvaka Jugoslavije 1966. godine, da bi poslije bio aktivan djelatnik kluba.

Nogometna i savjetnička karijera

Samardžić je bio član Upravnog odbora FK Vojvodina u vrijeme kada je 2020. godine osvojen drugi Kup Srbije u klupskoj povijesti, a neposredno nakon toga je preuzeo i funkciju predsjednika kluba. S nje se povukao u svibnju ove godine, nakon čega je ostao član klupske Skupštine. Također je obavljao i funkciju savjetnika gradonačelnika Novog Sada za investicije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli FK Vojvodina (@fk_vojvodina)

Samardžić je kao 20-godišnji golman bio jedan od najmlađih članova ekipe “stare dame” koja je 1966. godine, donijela prvu titulu prvaka nekadašnje Jugoslavije u Novi Sad. Poslije toga, karijeru je nastavio u Radu, a potom je otišao u Nizozemsku, gdje je bio član tamošnjeg prvoligaša Wilhelm Zwei iz Tilburga.




Dragoljub Samardžić bio je savjetnik gradonačelnika Novog Sada za investicije,uz to i predsjednik Aero-kluba Novi Sad, kao i prvi čovjek Saveza sportova općine Inđija.

Autor:Dnevno GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.