Foto: Dino Stanin/PIXSELL

VELIKA TUGA U OBITELJI KRANJČAR: Napustio nas je Cicin brat, bio je glazbenik i surađivao s Johnnyjem Štulićem

Autor: F.F

Brat Zlatka Cice Kranjčara premino je u 68. godini života. Damir nas je napustio pola godine nakon smrti popularnog Cice.

Za razliku od brata, Damir nije bio sportaš, ali je zato bio fantastičan glazbenik. Dugo je vodio borbu s bolešću, a preminuo je u ustanovi za starije i nemoćne u Adamovcu.

“Zapusito sam se, imam kronični bronhitis, a previše, previše pušim, Ne mogu si pomoći, jako me pogodila bratova smrt”, pričao je za Večernji list prije nekoliko mjeseci.

Bio je sjajan glazbenik

U razgovoru s Večernjim otkrio je kako je s Cicom imao fantastičan odnos, ali ga nikada ništa nije tražio. Smetalo ga je kada su mu govorili ‘da mu je lako jer mu brat ima love’ jer ga nikada ništa nije tražio. Živio je skromno i obožavao je glazbu.

Prije desetak godina amputirali su mu potkoljenicu lijeve noge jer je imao velikih problema sa začešljenjem krvnih žila. Sam je priznao kako se ne bi izvukao da je stigao samo dan kasnije. Nije bio dio sportskog svijeta, ali je obožavao umjetnost, a najviše glazbu. Surađivao je s Rajkom Dujmićem, Vladom Kalemberom, a živio je u Nizozemskoj, točnije Utrechtu gdje ga je odvela ljubav, njegova Mary.

Tamo se liječio od manične depresije, a radio je kao čistać, varilac, grafički dizajner i mnoge druge poslove.

“Od malih nogu bio je sklon umjetnosti, posebno glazbi, te je, za razliku od mene, bio pravi boem. I upravo je ta boemština utjecala da Damirov život u jednom trenutku krene stranputicom”, ispričao je Cico u knjizi ‘Cico, od Maksimira do Ulice pjesnika’, autorice Nine Škrabe.




Surađivao je s Johnnyjem Štulićem

Dok je živio u Nizozemskoj surađivao je s popularnim Johnnyjem Štulićem:

“Sjećam se prvog susreta. Vozio sam se u autu, a pješak je neoprezno iskočio na cestu, imao je gitaru. Gotovo sam ga pregazio, poludio sam i onda sam shvatio da je to Štulić. Počeli smo se intenzivnije družiti, a radili smo i na jednom CD-u, no tada je počeo rat i bio je izrazito srpski nastrojen što mi je išlo na živce. Tada smo se razićli”, pričao je Damir.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.