VELIKA DRAMA U BAYERNU?! Miljenik hrvatskog trenera zavapio: ‘Ne dirajte Kovača’!

Autor: HINA/B.H.

Hrvatski nogometni stručnjak Niko Kovač nalazi se pred utakmicama ‘istine’. Bayern do kraja sezone očekuju još dvije utakmice u kojima može osvojiti dva trofeja, prvenstvo i kup i tako spasiti turbulentnu sezonu.

Premda Kovaču ni dva trofeja ne jamče da će i iduće sezone voditi najveći njemački klub.

Bivši hrvatski izbornik na putu je da povede svoju momčad do dvostruke krune. U subotu mu za osvajanje naslova prvaka treba barem bod protiv svog bivšeg kluba Eintrachta, a potom ga 25. svibnja očekuje finale Kupa protiv RB Leipziga.

“Ako pokažemo strast koju smo već pokazali ove sezone, onda možete ići daleko. Ali morate to češće pokazivati”, poručio je Kovač svojim igračima.

Bivši hrvatski izbornik svjestan je stalnih glasina o mogućoj smjeni, ali je poručio da nikada neće odustati.

“Kada jednog dana više ne budem u Bayernu, živjet ću svoj život točno na isti način. Za mene novac nije glavni cilj. Ako stvari ispadnu drugačije, onda je to tako. Nikada u životu nisam odustao. I to se nikada neće dogoditi”, rekao je uoči zadnje ligaške utakmice ove sezone.

Zanimljivo, Kovačevi prethodnici Carlo Ancelotti i Jupp Heynckes nisu uspjeli osvojiti njemački Kup 2017. i 2018. godine, titula prvaka bila je dovoljna. No, Kovaču možda ni dva trofeja možda neće ‘spasiti glavu’. Gotovo je nevjerojatno da se čelnici bavarskog velikana ne žele izjasniti hoće li Kovač, koji ima ugovor do lipnja 2021. godine, ostati u klubu, dok dio njemačkih medija piše kako mu nema spasa bez obzira na moguću dvostruku krunu.




Svađe s igračima, tvrd pristup i loše taktičke odluke ta vrijeme nekih utakmica, navodno mu zamjera vodstvo kluba. Kontradiktorne izjave sportskog direktora Haasna Salihamidžića i izvršnog direktora Karla-Heinza Rummeniggea samo su dodatno ‘podgrijale’ priču od odlasku bivšeg hrvatskog izbornika.

“Kovač ima moju punu podršku, no mogu govoriti samo za sebe”, poručio je Salihamidžić, dok je Rummenigge poručio: “Kod nas nema jamstava za posao.”

Bild je objavio kako postoji i skupina igrača koja je nezadovoljna kako Kovač vodi momčad. Međutim, njemački veznjak Serge Gnabry mu je javno pružio podršku.




“Želim da Kovač ostane, Kovač mi je vjerovao i davao mi je puno prilika. Priče oko njegova ostanka ne mogu zaobići svlačionicu, ali mi se pokušavamo držati po strani”, poručio je Gnabry.

Uoči zadnjeg kola Bayern ima dva boda više od Borussije Dortmund i treba mu bod za sedmi uzastopni naslov. Bavarci će na svom travnjaku igrati protiv Eintrachta, dok Borussija Dortmund putuje u Moenchengladbach na noge svom imenjaku.

“Moramo se držati plana igre, ako budemo držali ritam i svoju kvalitetu potvrdimo u praksi, pobijedit ćemo”, rekao je poljski napadač Robert Lewandowski.

Ovo je bila teška sezona za Bayern i još teža za Kovača. Tijekom sezone mediji su ga više puta otpisivali. Tijekom sezone Bavarci su imali čak sedam bodova manje od Borussije Dortmund, no Bayern je u drugom dijelu sezone sve nadoknadio.

Momčad je puna ‘veterana’, ova sezona je posljednja za Francka Riberyja, Arjena Robbena i Rafinhu, a na izlaznim vratima je još nekoliko igrača, no unatoč svim poteškoćama, Bayern je stigao na korak do slavlja.

“Morate uzeti u obzir sve detalje prije procjene. Momčad je preživjela godinu tranzicije i znatno se poboljšala od krize koju smo imali. Usred smo tranzicije. Ako to uzmete u obzir, mislim da smo na dobrom putu”, poručio je hrvatski stručnjak.

Autor:HINA/B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.