Foto:Adam Starszynski / PressFocus / Guliverimage

VELIKA BLAMAŽA NA PREDSTAVLJANJU IZBORNIKA! Kandidat je bio i Hrvat, ali su se odlučili za Portugalca

Autor: Dnevno.hr/G.I.Š

Jedan od kandidata za izbornika nogometne vrste Poljske bio je i naš Nenad Bjelica, ali na kraju na tu funkciju odabran je bivši izbornik Portugala Fernando Santos.

Poljaci jako puno ulažu u nogomet zadnjih petnaestak godina, ali nisu bili baš zadovoljni prezentacijom njihovih reprezentativaca na nedavno završenom SP-u u Katru.

Santos je tako naslijedio Czeslawa Michniewicza, koji je Poljake doveo do osmine finala u kojem su poraženi od finalista Francuske, a u domovini su mu zamjerili defenzivan nogomet.




Prekrstio izbornika

Fernando Santos je na predstavljanju na ceremoniji u Varšavi rekao:

“Od danas sam Poljak. Jedan sam od vas, čast mi je svoj trenerski posao nastaviti ovdje”, izjavio je razgaljeni novoustoličeni izbornik, da bi se na njega nadovezao predsjednik Poljskog nogometnog saveza Cezary Kulesza koji je napravio lapsus:




“Izbor je bio težak, ali izabrali smo najbolje. Naš prvi cilj je kvalificirati se na Europsko prvenstvo. Nismo željeli izbornika koji će se učiti na našoj reprezentaciji, bilo nam je presudno iskustvo, karizma, i rad s grupom igrača. Ali prije svega doveli smo ga zbog rezultata. Ovo je Felipe Santos”, izjavio je Kulesza, dok ga je Fernando Santos samo blijedo pogledao u tom trenutku.

Santos je vodio Portugal od 2014. do ostavke prošlog mjeseca nakon poraza u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva od Maroka, a ostat će upisan zlatnim slovima u portugalskom nogometu jer im je donio dva velika naslova. Prvo je 2016. godine osvojio Europsko prvenstvo, da bi 2109. godine osvojio i Ligu nacija.

Autor:Dnevno.hr/G.I.Š
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.