VELIČANSTVENA GESTA MODRIĆA I OSTALE EKIPE! Evo što su Vatreni odlučili napraviti s premijama od SP-a

Autor: Bruno Herljević

Osvajanjem srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ovoga ljeta, HNS je dobio 28 milijuna dolara, a od te svote 18 milijuna je dobio Savez, dok je ostatak pripao igračima i stručnom stožeru, koji će pak tu svoju raspodijeliti ravnomjerno.

Dogovorom predsjednika Saveza, Davora Šukera i igrača, od sveukupne zarade 60 posto ide HNS-u, a 40 posto reprezentaciji. Od utrška u Rusiji pola ide igračima i stožeru, a pola Savezu. Igrači su pak dogovorili da zaradu dijele 80:20 sa stožerom, s tim da 20 posto ide stožeru.

Dakle, igrači poput Pjace, Livakovića, Ćaleta-Cara, Bradarića, koji su imali minoran ili gotovo nikakav doprinos na terenu, dobiti isto koliko i Modrić, Rakitić, Mandžukić i društvo. Svakome od igrača pripast će 453.545 dolara bruto. Pridodaju li se premije od kvalifikacija i one od plasmana na Svjetsko prvenstvo, igrači su inkasirali oko 570 tisuća eura.

Na tu će svotu morati platiti porez od oko 40 posto. FIFA je novac uplatila HNS-u, a dio koji ostaje Savezu nije podložan porezu, no, onaj novac koji pripada igračima i stožeru jest. Dakle, na kraju će u neto iznosu svatko od igrača dobiti oko 300 tisuća eura, a država sve skupa nešto manje od pet milijuna eura. No, igrači su, kako tvrde Sportske novosti, spremni dio svoje neto zarade podijeliti s fizioterapeutima, liječnicima, ekonomima.

Ostaje još pitanje hoće li podijeliti zaradu i s protjeranim Kalinićem. Podsjećamo, Kalinić je nakon utakmice s Nigerijom izbačen iz momčadi jer je odbio ući u igru. Vatreni su stoga ipak odlučili kako mu neće dati dio novčanog kolača, a on sam je odbio primiti medalju koju su mu htjeli dati nakon SP-a i time je poslao direktnu poruku.

Kalinić ima pravo na premiju jer je sudjelovao u kvalifikacijama i bio je na SP-u, ali navodno je odluka pala da neće dobiti premiju. Sportske uvjeravaju kako su ove informacije pristigle iz dva izvora povezana s HNS-om, a sve bi trebalo biti poznatije u ponedjeljak nakon sjednice IO HNS-a.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.