Foto: Ante Cizmic/CROPIX

VATRENI PROTIV DANSKE ZA PROLAZ U ELITU: Dalić ima muke s postavom, a pobjeda nam donosi puno toga

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Liga nacija kao natjecanje izazvalo je puno pitanja. Mnogi su bili za, ali mnogi igrači su bili protiv. Ipak, na kraju evo nas u njezinom trećem izdanju i potencijalno najuspješnijem za Hrvatsku.

Za sada nismo nikad bili ni blizu Final foura, a sada smo na korak i imamo se pravo nadati. Pobjedama protiv Danske i Austrije gurnule bi nas u top 4 i igru s najboljima u Europi. Osim toga pobjeda nam donosi još nešto.

Ako slavimo protiv Danske završit ćemo u prvom krugu nositelja za ždrijeb kvalifikacija za EURO 2024. koje se igra u Njemačkoj.  Ipak, pred Dalić ima mnogo muka u slaganju postave.

Koji stoperi i koji napadači

Dalić je za ovo okupljanje od napadača pozvao dvije HNL zvijezde, Petkovića i Livaju. Uz njih tu je i Kramarić te Budimir koji još čeka prvi gol ove sezone. Pitanje je zašto nije zvao Čolaka koji igra u formi života u Rangersu. Tu je i Pašalić koji po potrebi može igrati tu poziciju. Osim napadača u velikoj je dilemi i sa stoperima.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli Hrvatski nogometni savez (@hns_cff)

Dok je Livaković poprilično siguran na golu, Juranović na desnom beku, a na lijevom se ustalio Borna Sosa stoperi su također velika dilema. Šutalo i Erlić odigrali su sjajno lipanjski ciklus, ali sada se od ozljede vratio Gvardiol. Mladi Joško još nije dosegnuo punu formu, ali jasno je da je on naš najbolji stoper. S kim će ga Dalić upariti je na njemu, ali je lijepo za znati da imamo dvije kvalitetne opcije u Šutalu i Erliću. Pitanje je što će s veteranima, Vidom i Lovrenom. U kvaliteti su znatno pali te kaskaju za mladima, ali su vrlo bitni kao vođe svlačionica.




Ako pogledamo zadnji sastav protiv Danske, Hrvatska bi trebala na Maksimir istrčati ovako: Livaković- Juranović, Šutalo, Erlić, Sosa- Brozović, Kovačić, Modrić- Perišić, Pašalić i na desnom krilu mogao bi zaigrati Majer ili Kramarić.

Što će i kako će Dalić odabrati ne znamo, ali sigurno je da imamo kvalitetnu ekipu te da ponovno možemo napraviti dobar rezultat. Na Daliću je da izabere i uvrsti i posloži što je bolje moguće.  Prije svega Danska, a ostalo će Vatreni s vremenom rješavati.

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.