Foto: Duje Klaric / CROPIX

VAR U PUNOM OBLIKU: Iz tri jedanaesterca Hajduk zabio dva pogotka

Autor: Andrija Kačić Karlin

U utakmici 20. kola Prve HNL u nogometaši Hajduka su kao gosti pobijedili Varaždin sa 3-0 (1-0), a utakmica je ušla u povijest jer je po prvi puta došlo do VAR-provjere u HNL-u.

Hajduk je nakon 189 dana u Varaždinu ostvario prvu pobjedu na gostovanjima, a kuriozitet je da je tu zadnju pobjedu ostvario upravo protiv Varaždina. Tada je Hajduk vodio Damir Burić, kojeg je na klupi Bilih naslijedio Igor Tudor, koji je osvajanjem tri boda na gostovanju proslavio povratak na klupu Hajduk, a koji je svoj zadnji trofej hrvatski Kup osvojio 2013. godine kada ga je vodio sadašnji trener.

Hajduku je nakon intervencije VAR-a dosuđeno tri jedanaesterca, prvog nije iskoristio Caktš, ostala dva zabio je Ipak Caktaš, a jednog je pogodio i Edouk.

Nakon nepotpunog 20. kola na vrhu tablice je Dinamo sa 50 bodova, a drugoplasirani Hajduk ima 38, odnosno četiri više od trećeplasirane Rijeke koja ma 34 boda, dok je četvrti Osijek, uz utakmicu manje, sakupio 33 boda. Novim porazom momčad Varaždina sa samo 12 osvojenih bodova drži posljednje mjesto na tablici, ali isti broj bodova ima i pretposljednja Istra 1961.

Strijelci: 0-1 Jairo (42), 0-2 Caktaš (72-11m), 0-3 Eduok (90+4pen)

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.