Vahe nema, slavodobitnik je Mario Tot!

Autor: Ante Junaković

Sa spoznajom da će Halilhodžić pronaći način kako doći do novca, a opet okrenuti leđa klubu na kraju sezone, navijači mu nisu podigli prst gore. Štoviše, na kraju su navijači u plavom toplim pljeskom ispratili mladog Marija Tota koji je na svoja leđa preuzeo odgovornost.

Vahida Halilhodžića nije niti bilo na maksimirskom stadionu, a Mario Tot je slavodobitnik! O tome se priča nakon prve finalne utakmice Kupa u kojoj je Dinamo razmontirao Varaždin sa 5-1 (2-1), više zaslugom gostujućeg vratara Krkleca nego svojom izvedbom.

Nekoliko tisuća ljudi koje je pohodilo na maksimirske tribine više su tijekom utakmice razgovarali o događajima unutar zidina trošnog stanja na istoku grada nego o potezima igrača i jedne i druge momčadi.

Bio je to dvoboj na razini Prve HNL, sa sporim kretnjama, netočnim dodavanjima, silnim greškama. Dakako, više su griješili neiskusni gosti koji mjesecima nisu primili plaće, a bogati Dinamovi nogometaši igrali su, ruku na srce, slabo, a opet su trijumfirali s velikom prednošću. Jer, gosti su imali silno indisponiranog vratara koji je krivac ili sukrivac za svih pet zgoditaka u svojoj mreži. On je svoju momčad jednostavno – uništio.

>>>

FOTO: Dinamo s 5-1 pomeo Varaždince i praktički osigurao duplu krunu

Inače, u naznake događaja u Dinamu je teško prodrijeti, šuti Halilhodžić i njegovi odvjetnici, Zdravko Mamić se ne oglašava nakon zadnje press konferencije gdje je ostavio mogućnost dogovora, svojevrsne nagodbe. Pitanje će na koncu biti samo –koliko? S koliko novaca će Halilhodžić biti zadovoljan, a koliko novaca Mamić uopće misli poslati, sada je to sigurno, treneru na odlasku.

Opet, ne možemo se oteti dojmu da je kao i nakon svih dosadašnjih odlazaka trenera iz Dinama, kod svih nas ostao gorak okus. I dok je prije javnost redom, gotovo aklamacijom bila na strani istjeranih trenera, sada je situacija, osluškivali smo na tribinama, pomalo drugačija. Ne, nije navijački narod na strani Mamića, ali nije niti na strani Halilhodžića.

U većini razgovora na temu ‘Mamić – Halilhodžić’ navijači Dinama dobro percipiraju složenost situacije i nakon svih događaja ne optužuju samo Mamića za ‘grešku u koracima’. Otprilike, mišljenje plavog puka izgleda ovako. Zdravko Mamić je kao i uvijek pretjerao, no predstava Vahida Halilhodžića nakon svega, te priča o ‘predinfarktnom stanju’, nije baš najbolje sjela kod modrih navijača. Halilhodžiću se zamjera nagla promjena u razmišljanju, kao i stav da nije bio dobro primljen u klubu.




U svakom razgovoru tijekom ovog finalnog susreta Kupa govorilo se i o basnoslovno bogatom ugovoru koji Halilhodžiću jamči gotovo milijun eura po sezoni. Sa spoznajom da će Halilhodžić pronaći način doći do tog novca, a opet okrenuti leđa klubu na kraju sezone, navijači mu nisu podigli – prst gore. Štoviše, na kraju su navijači u plavom toplim pljeskom ispratili mladog Marija Tota koji je preuzeo odgovornost. Kako vrijeme kod nas brzo leti, tako ćemo svi skupa brzo zaboraviti i Halilhodžića. Jedino ga neće moći zaboraviti Zdravko Mamić, a na pitanje koliko dugo ga neće moći zaboraviti odgovorit ćemo u – nulama!

Autor:Ante Junaković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.