Foto: Pixsell

DINAMO SE IŠČUPAO PROTIV BJELICE NA MAKSIMIRU! Petković je zabio, ali i što je promašio samo…

Autor: Dnevno Sport

Nogometaši Dinama i Osijeka u susretu su 16. kola Prve HNL na stadionu u Maksimiru igrali 1-1 (0-1).

Goste je u vodstvo doveo Ivan Fiolić (16), a izjednačio je Bruno Petović (80).

Iako je Dinamo dominirao prvim poluvremenom i imao nekoliko izglednih prilika za pogodak, Osijek je imao prednost na odmoru, a do gola je stigao iz jedinog udarca prema domaćim vratima. Žaper je dobio zračni duel na sredini igrališta, lopta je došla do Topčagića koji ju je odmah poslao u for Fioliću koji je pobjegao Teophile-Catherineu i zatim smireno svladao Livakovića.

Petković zabio nakon promašaja

I u nastavku je Dinamo bio mnogo bolji suparnik, a to je i materijalizirao poravnanjem u 80. minuti. Mišić je izveo slobodni udarac s desne strane, Petković je bio najviši u skoku te sa 10-ak metara pogodio sam donji lijevi kut nemoćnog Malenice.

Pamtit će se promašeni zicer Petkovića iz 50. minute kad je golman već bio svladan…

Ovim remijem Osijek je preuzeo vodstvo na ljestvici sa 31 bodom, jednim više uz utakmicu više od druge Rijeke, a tri više uz također utakmicu više od trećeg Dinama.




Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Dinamo – Osijek 1:1

Dinamo: Livaković – Moharrami, Šutalo, Theophile-Catherine, Franjić – Gojak, Mišić – Ivanušec, Petković, Oršić – Andrić

Osijek: Malenica – Bartolec, Škorić, Lončar, Bočkaj – Ndockyt, Nejašmić, Žaper, Gržan – Fiolić – Topčagić


Kraj utakmice




80′ – Dinamo je izjednačio, zabio je Petković! Pucao je Petković glavom iz teške pozicije nakon ubacivanja Mišića iz slobodnog udarca, a lopta je završila u mreži.

72′ – Nova prilika Dinama. Opasan udarac Oršića s vrha kaznenog prostora, iskosa s lijeve strane, ali Malenica brani.

55′ – Bila je ovo dobra prilika za Dinamo, ali kakav promašaj Petkovića! Pucao je glavom s pet metara, Malenica je bio savladan, ali lopta odlazi pokraj gola…

45′ – Završilo je prvo poluvrijeme. 

45′ – Trese se mreža Osijeka, ali s gornje strane. Pucao je Andrić glavom nakon kornera, a lopta odlazi tik iznad grede.

31′ – Dobra akcija Dinama, Oršić je uposlio Franjića koji se sjurio u kazneni prostor, pucao, ali lopta odlazi pokraj gola.

16′Tresu se mreže, ali – domaća! Žaper je dobuio zračni duel, Topčagić je prebacio obranu Dinama, a Fiolić je bio brži od Theophilea-Catherinea i savladao prizemnim udarcem Livakovića. Prva šansa i odmah gol!

1′ – Počela je utakmica

Autor:Dnevno Sport
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.