Foto: GuliverImage

MODRIĆ I REAL SLAVE NOVI TROFEJ: Oni se ne zaustavljaju, ponovno radio i stari stroj za golove

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Na službenom početku nove europske sezone, Real Madrid je u svoju trofejnu klupsku riznicu pridodao još jedan pokal. Real je peti put došao do naslova u europskom Superkupu, a slavlje je stiglo s 2:0 u utakmici protiv Eintrachta iz Frankfurta u Helsinkiju.

Na Realovoj strani, u ovom uspjehu je do 67. minute sudjelovao Luka Modrić. Hrvatski reprezentativni kapetan izašao je odmah nakon što je Real došao do 2:0, što se pokazalo nedostižnim za Eintracht u završnoj fazi ove utakmice.

Prvi gol za Real zabio je David Alaba, iz blizine nakon akcije započete ubacivanjem iz kuta. Bilo je to u 37. minuti, a povećanje prednosti stiglo je sredinom drugog poluvremena. Karim Benzema ponovno je pokazao da je stroj za golove, iskoristio je asistenciju Viniciusa Juniora i u 65. minuti pogodio je za 2:0 u korist Madriđana.

Modrićev četvrti Superkup

Real je, tako, proslavio svoj peti naslov u europskom Superkupu, a Luka Modrić došao je do četvrtog, sve s Madriđanima, nakon ranijih pobjeda iz 2014., ’16. i ’17. godine. Kapetan Vatrenih je sa suigračima započeo novu sezonu na način kako je bila završena prošla. Prije ljetnog predaha, završetak prošlosezonskog puta stigao je osvajanjem Lige prvaka, a sada je tu i novo slavlje.




Na protivničkoj strani, u momčadi iz Frankfurta, Kristijan Jakić i Hrvoje Smolčić pratili su utakmicu s klupe.

Real Madrid – Eintracht Frankfurt 2:0

90’+3 – Završena je borba za europski Superkup – Real slavi novi trofej!

75′ – Ušli smo u završnih 15 minuta. Utakmica se primirila nakon što je Real stigao do 2:0.




67′ – Nakon drugog gola, Luka Modrić završio je svoj večerašnji nastup. Hrvatskog reprezentativnog kapetana zamijenio je Rodrygo.

65′ – Nakon što ga je pronašao Vinicius, francuski stroj za golove poslao je udarac na koji Trapp nije imao odgovor. Benzemina realizacija približila je Real proslavi trofeja.

65′ – GOOOOL! Karim Benzema povisio je na 2:0!

64′ – Knauff je stavio Courtoisa na iskušenje, probao je vanjskom stranom desne noge, a golman Reala pročitao je što slijedi i lako je obranio taj udarac.

61′ – Greda Reala! Nakon što ga je pronašao Modrić, stigao je opasni udarac Casemira koji je skoro donio povećanje vodstva Madriđana.

60′ – Valverde je probao u padu, udarac je bio preslab da bi Trapp imao problema.

55′ – Vinicius je opet bio u šansi. Novu Realovu opasnost otklonio je Eintrachtov golman Trapp.

Foto: GuliverImage

51′ – Eintracht je u prvom opasnijem napadu u drugom dijelu probao po desnoj strani, ali Lindstroem nije reagirao najbolje za momčad iz Frankfurta.

46′ – Ušli smo u drugih 45 minuta u Helsinkiju.

45’+1 – Završeno je prvo poluvrijeme nakon kojeg je Real u vodstvu.

37′ – Real je imao korner nakon što je Trapp obranio Viniciusu, a nakon njega, Alaba je nakon Casemirove asistencije iz blizine poslao loptu u mrežu.

37′ – GOOOOL! Alaba je poslije kornera zabio za 1:0 za Real!

37′ – Nova prilika za Viniciusa, Trapp je obranio opasni udarac.

31′ – Prošlo je pola sata, za sada s najboljim prilikama u razmaku od nekoliko minuta, po jednoj na svakoj strani.

17′ – Šansa i za Real, čak i veća nego Eintrachtova – Benzema je krasno pronašao Viniciusa, a njegov udarac je gotovo s gol-crte ‘skinuo’ Tuta u obrani momčadi iz Frankfurta.

Foto: GuliverImage/Reuters USA today/Stephen R. Sylvanie – USA TODAY Sports

14′ – Prva velika šansa na utakmici – Kamada je pobjegao prema golu nakon pogreške Mendyja, ali njegov udarac uspio je zaustaviti Courtois.

6′ – Igra se dosta oprezno za sada, nema puno otvaranja prema bilo kojem golu.

1′ – Počela je utakmica u Helsinkiju!

Real Madrid:
Courtois – Mendy, Alaba, Eder Militao, Carvajal – Kroos, Casemiro, Modrić – Vinicius Junior, Benzema, Valverde.

Eintracht Frankfurt:
Trapp – N’Dicka, Tuta, Toure – Lenz, Rode, Sow, Knauff – Lindstroem, Borre, Kamada.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.