Foto: Ante Cizmic/CROPIX

(FOTO) HAJDUK BEZ SENZACIJE, NADA U ČUDO TRAJE: Krvava završnica namjestila ‘pakao’ na Poljudu

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Hajduk je u prvoj utakmici završnog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu doživio poraz od Villarreala u Španjolskoj, ali nada u senzacionalni prolazak dalje ipak je i dalje tu. Villarreal je u Valenciji svladao splitske Bijele s 4:2, izborivši veliku, ali možda ipak dostižnu prednost uoči uzvrata koji se igra sljedećeg četvrtka na Poljudu.

Momčad Valdasa Dambrauskasa slavila je već u drugoj minuti, kada je zabio Stipe Biuk, no potom, sve je otišlo u drugom smjeru u razdoblju od 15. minute do kraja prvog poluvremena. Villarreal je zabio četiri gola, jedan od njih bio je autogol Marka Livaje za domaće vodstvo od 2:1, a na kraju, nada je ipak vraćena nakon što je Marco Fossati iz penala zabio za završnih 4:2.

Do penala je došlo nakon što je Nikola Kalinić završio s licem punim krvi i s ranom ispod oka nakon što je bio u duelu s Mandijem, što je bio prekršaj vrijedan kazenog udarca za Hajduk. Tu je stigla barem mala nada, a splitski Bijeli pokušat će je iskoristiti za tjedan dana na Poljudu.

Na početku – slavlje

Početak utakmice bio je izvrstan za Hajduk. Nakon što su ‘preživjeli’ prvu domaću šansu koju je imao Chukwueze, splitski Bijeli poveli su već u drugoj minuti, Biukovim golom na asistenciju Marka Livaje za rano slavlje.

Stvari su se počele okretati u domaćem smjeru nedugo nakon toga, s Villarrealovim dolaskom do vodstva prije nego je prošlo prvih 20 minuta. Morales je prvo zabio za 1:1 nakon što je ‘izvrtio’ Mikanovića i od bloka prevario Lovru Kalinića, a u 19. minuti na semaforu je zasvijetlilo 2:1 za domaće, poslije autogola Livaje glavom nakon što je slobodni udarac s lijeve strane izveo Baena.

Nove loše vijesti do poluvremena

Hajduk se od takvih šokova nije uspio podignuti iako je bilo perioda igre s prijetnjama domaćem golu. No, do kraja prvog dijela, lopte su završavale samo u mreži koju čuva Kalinić. U 36. minuti Morales je zabio svoj drugi gol i povisio je na 3:1, nakon lijepog dodavanja Chukwuezea, a na završetku prvog dijela Gerard Moreno je u kontri bio strijelac za 4:1 pri odlasku na predah u svlačionicama. Morales je u toj akciji bio asistent.

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

U drugom dijelu, kada je bilo i dosta izmjena, Hajduk je ipak uspio vratiti nadu nakon što je Nikola Kalinić ostao ležati okrvavljenog lica nakon zračnog dvoboja s Mandijem. Epilog je bio penal koji je iskoristio Fossati, a nakon svega, splitski Bijeli nadat će se da je čudo moguće uz jaku podršku koja će ih čekati u uzvratu na Poljudu.




Villarreal – Hajduk 4:2

90’+3 – Završena je utakmica u Valenciji. Villarreal je slavio s 4:2.

90′ – Krovinović je udarcem izvana pogodio samo vanjski dio mreže, šteta!

88′ – Opasna šansa, Hajduk prijeti! Moglo je biti 4:3, gosti su skrenuli loptu u korner nakon što je na udarac glavom dolazio Atanasov…




85′ – GOOOOOLLLL! Marco Fossati je iz penala pogodio za smanjenje na 4:2!

84′ – Puno je tu bilo nedoumica što se dogodilo, ali na koncu – penal za Hajduk!

82′ – Nikola Kalinić ušao je s klupe, tek što se oporavio i vratio nakon ozljede, a sada već leži na travnjaku s puno krvi na licu nakon što je nastradao u zračnom dvoboju s Mandijem.

77′ – Hajduk je izgledao jako loše u branjenju prekida i prošao je sretno. Mandi nije zahvatio loptu glavom, a da je uspio, moglo je biti i 5:1 za domaće.

75′ – Dosta dugo je vladao mir, a prekinut je udarcem Chukwuezea s ruba kaznenog prostora. Kalinić je još jednom bio na pravom mjestu, pokupio je loptu.

65′ – Blok Hajduka spasio je Kalinića nove velike prijetnje, ovog puta s udarcem Baene koji je odbijen u korner.

63′ – Lo Celso, koji je tek ušao s klupe, testirao je Lovru Kalinića udarcem s ruba 16-erca. Hajdukov golman pokupio je loptu.

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

60′ – Biuk je na desnoj strani kaznenog prostora pokušao ubaciti u sredinu, prizemno, a domaći su izbili u korner. Iz tog kornera nije bilo opasnosti za Villarreal.

54′ – Opasan udarac Baene malo izvan kaznenog prostora, Kalinić je bio na pravom mjestu i odbio je loptu.

48′ – Krovinović je pokušao udarcem s lijeve strane kaznenog prostora, ali jedini rezultat bio je korner za Hajduk. U nastavku akcije, još malo pritiska Bijelih, ali akcija je završena dosuđenim zaleđem.

46′ – Ušli smo u drugih 45 minuta, prvo s napadom Hajduka, a zatim sa šansom na drugoj strani. Opet je pred golom bio Morales, ali nema njegovog trećeg gola, ostaje 4:1 za domaće.

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

45’+1 – Završeno je prvo poluvrijeme, Španjolci imaju veliko vodstvo.

45’+1 – GOL! Villarreal je nakon manjeg Hajdukovog pritiska pobjegao u kontru i povisio je na velikih 4:1. Zabio je Gerard Moreno.

43′ – Hajduk je preživio još jednu domaću prijetnju, ovog puta s izbacivanjem lopte u korner nakon što se već otvarala situacija da Moreno ostane sam pred golom.

42′ – Baena je iz novog slobodnog udarca s lijeve strane tražio De la Fuentea koji je malo zakasnio za točan šut nogom iz blizine.

36′ – Chukwueze je preciznom loptom pronašao Moralesa koji je pobjegao Hajdukovoj obrani i ostavio je Kalinića bez šansi za obranu.

36′ – GOL! Morales je zabio svoj drugi gol i povisio je domaće vodstvo!

35′ – Žuti karton dobio je i Sahiti nakon dosuđenog prekršaja nad Coquelinom.

34′ – Chukwueze je s desne strane pronašao Moralesa na protivničkom kraju kaznenog prostora, ali Moralesov skok nije bio pravovremen. Udarac domaćeg igrača glavom bio je neprecizan.

32′ – Evo i žutog kartona za domaće, dobio ga je Baena nakon što je bio u duelu s Krovinovićem.

29′ – Hajduk se okuražio nakon dva primljena gola, stiglo je nekoliko napada iz kojih je najopasnije izgledala prilika za Melnjaka koji nije pucao najbolje. Reina je to lako obranio.

19′ – Nakon što je Baena izveo slobodni udarac s lijeve strane, Livaja je glavom pokušao izbiti loptu, ali zahvatio ju je tako da je svladao Kalinića – za Villarrealov preokret i vodstvo.

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

19′ – GOL! Villarreal je u vodstvu, bio je to autogol Livaje nakon prekida.

15′ – Morales je ‘izvrtio’ Mikanovića i nakon toga pucao s lijeve strane, a lopta je od bloka u Hajdukovoj obrani prevarila Kalinića koji nije uspio zaustaviti udarac. Na semaforu su stvari izjednačene.

15′ – GOL! Villarreal je poravnao na 1:1, zabio je Morales!

13′ – Livaja je bio s dosta prostora u 16-ercu, ali nije uspio zadržati loptu, šteta za Hajduk… Nakon toga, glavni motor igre Bijelih napravio je i prekršaj zbog kojeg je dobio žuti karton.

6′ – Sijeva i pred golom domaćih – Melnjak je došao do udarca, ali lopta nije prošla Villarrealov blok.

4′ – Opet prijeti Villarreal, Lovre Kalinić zaustavio je neugodni Morenov udarac.

2′ – Biuk je zabio iz blizine nakon krasne asistencije Livaje. Domaći su se nadali dosuđenom zaleđu, ali nije bilo reakcije, gol je priznat i Hajduk je u ranom vodstvu!

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

2′ – GOOOOOLLLL! Hajduk vodi, zabio je Stipe Biuk!

1′ – Opasna šansa za domaće – Chukwueze je pucao s ruba 16-erca, pokraj gola!

1′ – Počela je utakmica u Valenciji!

Villarreal:
Reina – De la Fuente, Cuenca, Mandi, Pedraza – Chukwueze, Coquelin, Morlanes, Baena – Gerard Moreno, Morales.

Hajduk:
L. Kalinić – Borevković, Elez, Awaziem – Mikanović, Grgić, Krovinović, Melnjak – Sahiti, Livaja, Biuk.

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Navijačka slika iz Valencije

Hajduk na terenu traži povoljan rezultat, a na dan utakmice, na ulicama i trgovima u Valenciji bili su navijači splitskih Bijelih, u dobrom raspoloženju u očekivanju susreta.

Foto: Ante Cizmic/CROPIX
Foto: Ante Cizmic/CROPIX
Foto: Ante Cizmic/CROPIX
Foto: Ante Cizmic/CROPIX
Foto: Ante Cizmic/CROPIX

‘Možemo i do rezultatske pobjede’

Najavljujući utakmicu, Dambrauskas je približio Hajdukove ambicije. ‘Ako budemo imali zajedništvo i budemo se borili, to je za nas na neki način već pobjeda. Uz maksimalan trud koji svi trebaju pružiti možemo i do rezultatske pobjede’, rekao je trener splitskih Bijelih.

Nastup u Valenciji najavio je i Filip Krovinović, važni Hajdukov adut u sredini terena. ‘Imao sam sreću da sam odigrao puno velikih utakmica, bio sam u derbijima u portugalskoj ligi, u engleskom Championshipu i u Premier ligi, ali ovu utakmicu ne bih uspoređivao s ranijima. Sada smo u ‘play-offu’ s Villarrealom, to je velika čast i tako se trebamo ponašati na terenu’, bile su Krovinovićeve riječi.

Igranje u Europi je veliki izazov za sve, a za Hajduk, slijedi napad na uspjeh koji bi itekako odjeknuo.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.