Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

DINAMO RUTINSKI SRUŠIO ISTRU: Bočkaj pokazao da je u formi, Modri spremni za Bugarsku

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Nogometaši Dinama su nakon pobjedeprtiv Škupija sada pobjedili Istru s 4:1 na Maksimiru u trćem kolu HNL. Za Dinamo su zabijali Oršić, debitant Boško Šutalo, Bočkaj te Emreli dok je za Istru zabio Bakar.

Modre u utorak očekuje treće pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka protiv starog znanca bugarskog Ludogroretsa. Dinamo je očito u dobroj formi, europska jesen je osigurana, a protiv Bugara moraju pokazati svoje pravo lice jer ponovno je hrvatski kofecijent pao na njihova leđa.

Dinamo: Istra 4:1

Dinamo: Livaković- Moharrami, B. Šutalo, Dilaver, Bočkaj- Ademi, Baturina- Menalo, Ivanušec, Oršić- Drmić

Istra: Majkić- Galilea, Marešić, Perković- Hujber, Kadušić, Mlinar, Marin- Žgomba- Barišić, Petković

Dinamo: Istra

90- Kraj susreta Modri su pobijedili s 4:1 i u dobroj formi lete za Bugarsku.

88- GOOOOOLLL! Poništen je prethodni gol Dinama, ali ovaj Emrelijev je čist. Dinamo vodi 4:1.




84- GOOOOOLLL! Smanjila je Istra na 3:1. Bakar je zabio, ali bojim se da je kasno za preokret na Maksimiru.

81- GOOOOOOLL! Modri potvrđuju dominaciju i trećim golom večeras. Autor je Pero Bočkaj.

76- Nema previše uzbuđenja na Maksimiru. Dinamo nakon Lokomotive i Belupa polako ide i po pobjedu protiv Istre.




66- Smirio se ritam utakmice u potpunosti. I jedan i drugi trener uvode zamjene. Vidjet ćemo tko će više pogoditi

56- Istra je bolje ušla u susret, ali i dalje nema posla za Livakovića. Ademi je vani upao je Mišić.

46- Počelo je drugo poluvrijeme.  Nema promjena.

45- Kraj prvog djela. Digla se Istra zadnjih 5 minuta, ali rezultat ostaje 2:0.

42- Sada se konačno i Istra pojavila. Dva puta je ozbiljnije došla do gola domaćina, ali nedovoljno opasno da ugrozi Dominika Livakovića.

33- GOOOOLLLL! Boško Šutalo zabio u svom debiju nakon sjajne lopte Pere Bočkaja. Prekrasna igra Dianama.

24- Bolji je Dinamo i stalno prijeti još ništa konkretno nismo vidjeli Istre. Ovo je druga utakmica trećeg kola. U prvoj Šibenik je s 2:1 bio bolji od Lokomotive.

11-  GOOOOOLLL! Vodi Dinamo 1:0 Mislav Oršić je bio miran s 11 metara. Zasluženo vodstvo Modrih.

10- Dinamo dominira u uvodnih 10 minuta. Dva puta su odlično kombinirali, ali mreža ostaje netaknuta

1- Počeo je susret. Pravdu će vršiti Igor Pajač.

Nastavlja se hrvatsko nogometno prvenstvo. Već večeras, petak, Dinamo na svom Maksimiru dočekuje Istru 1961 (21 sat). Naravno, Dinamo je apsolutni favorit, ali Dinamo se ne može hvaliti naročitom formom, makar je prije kojeg dana nadvisio u kvalifikacijama za Ligu prvaka sjevernomakedonski Škupi. S ne naročitom igrom.

Stoga, trener Dinama Ante Čaćić namjerava malo ispremješati, osvježiti momčad. U najavi utkmici veli: “Svaka je utakmica zahtjevna pa tako i ova. Vraćamo se domaćem natjecanju koje je za nas iznimno važno, čak primarno, želimo zadržati čelnu poziciju, a to u dinamici osvajanja bodova znači da nam je potrebna pobjeda. Čeka nas Istra koja, po meni, ima puno bolju igru nego što to pokazuje rezultat. U prva dva kola upisali su oba poraza i kao takvi će sigurno učiniti sve da dođu do prvih bodova ili boda. Imamo iskustvo iz prošlog prvenstva kad su nas uspjeli ovdje iznenaditi. Ali, vjerujem u našu momčad, da će dečki biti dovoljno ozbiljni i mobilni da će odraditi utakmicu na zadovoljavajući način i da će to biti dobra priprema za utorak kad nas čeka bugarski Ludogorets”.

O umoru igrača od europskih utakmica Čaćić govori: „Ovo nam je bila, uvjetno rečeno, i svojevrsna psihološka barijera, važno je bilo osigurati jesen u Europi. To smo učinili i sad se puno lakše gleda prema naprijed”.

Debi Šutala

Poigrao se Dinamov trener malo i s objašnjenjima u kakvom je stanju koji igrač: “Sigurno će utakmicu propustiti ozlijeđeni Josip Šutalo i Kevin Theophile. Isto tako, i Dario Špikić dobio je neugodan udarac pa ćemo ga vjerojatno poštedjeti u ovoj utakmici.˝

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli GNK Dinamo (@gnkdinamo)

Debi bi mogao upisati Boško Šutalo: ‘ Nadam se da će debitirati Boško Šutalo, ali siguran odgovor znat ćemo nakon treninga. Moramo vidjeti i kakvo je stanje s Mahirom Emrelijem. I dalje je izvan pogona ozlijeđeni Marko Bulat.’

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.