Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX

(VIDEO) SLABI DINAMO ZASLUŽENO KAŽNJEN: Varaždin se veseli, bivši hajdukovac zapaprio dinamovcima

Autor: Dnevno.hr GIŠ

Nakon tri pobjede u prva tri kola u prvenstvu, više nema maksimalnog učinka Dinama na početku nove prvoligaške sezone. Momčad Ante Čačića i dalje se muči s igrom, a u četvrtom kolu u Varaždinu, domaća momčad to je naplatila dolaskom do 1:1 i boda koji je bio proslavljen pred navijačima.

Dinamo je poveo na kraju prvog poluvremena, kada je Dario Špikić zabio glavom nakon što ga je pronašao Petar Bočkaj. Domaće izjednačenje stiglo je u 63. minuti. Strijelac je bio Michele Šego, nekadašnji napadač Hajduka, koji je lijepo pogodio nakon što mu je dodao Andris Herrera.

Golove iz Varaždina pogledajte – ovdje.

Drugo poluvrijeme donijelo šanse

Iz prvog poluvremena ove utakmice vrijedan izdvajanja bio je Špikićev gol, a prije toga, i posveta hrvatskim braniteljima minutom šutnje uoči početka utakmice i s porukom BBB-a nakon što se počelo igrati. Kako je to izgledalo, pogledajte – ovdje.

U drugom dijelu je šansi bilo više. Pao je i gol koji je zabio Šego, a pored toga, stiglo je nekoliko udaraca i dosta posla za obojicu golmana, domaćeg Zeleniku i gostujućeg Livakovića, koji su dobro obavili svoj posao.

Dinamo u potrazi za boljom formom

Nakon ovog rezultata, Dinamo će nastaviti tražiti bolju formu, s nadom da će je pronaći u utorak protiv Ludogoreca u drugoj utakmici u trećem kolu kvalifikacija za Ligu prvaka.

Ne bude li bolje igre, protiv Bugara bi moglo biti problema na Maksimiru.




VARAŽDIN – DINAMO 1:1

90’+6 – Kraj utakmice u Varaždinu, završilo je s 1:1.

90’+4 – Dinamo je u sudačkoj nadoknadi bio blizu dolasku do 2:1! Josip Drmić se dobro okrenuo u 16-ercu, ali nije najbolje kontrolirao loptu prije nego je krenuo prema Zeleniki koji je uspio otkloniti prijetnju.

85′ – Lamine Ba skoro je zabio za domaće vodstvo! Livaković je obranio opasni udarac s lijeve strane 16-erca, izbio je loptu ispod grede u korner.




80′ – Nova opasnost pred golom Varaždina, Emreli je pucao nogom i nije bio precizan. Otišlo je pokraj gola.

79′ – Špikić je glavom pucao iznad gola.

Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX

77′ – Bilo je opasno pred golom Varaždina. Prvo je pucao Emreli, a nakon što je lopta došla do Ivanušeca, pokušao je škaricama, ali nije uspio zahvatiti loptu.

63′ – Gol pogledajte – ovdje.

63′ – Nakon što ga je pronašao Herrera, bivši hajdukovac Šego je lijepim udarcem razveselio domaću momčad.

63′ – GOOOL! Michele Šego zabio je za Varaždin!

58′ – Počeli su se nizati opasni udarci – sada je zaprijetio i Dinamo, Ivanušec je pucao s 18-19 metara, Zelenika je to ispod grede izbacio u korner!

53′ – Nova opasna šansa za Varaždince! Herrera je malo izvan kaznenog prostora pucao pod gredu, Livaković je odbio u korner.

51′ – Najveća dosadašnja šansa za Varaždin! Elezi je pucao s oko 18 metara, lopta je okrznula gredu.

49′ – Šego je glavom pucao pokraj Dinamovog gola.

46′ – Počelo je drugo poluvrijeme u Varaždinu.

45’+2 – Završeno je prvih 45 minuta. Dinamo vodi.

Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX

45’+1 – Špikićev gol pogledajte – ovdje.

45’+1 – Na kraju slabog prvog poluvremena, Špikić je zabio glavom na asistenciju Bočkaja, nakon što je akcija započela osvojenom loptom Boška Šutala.

45’+1 – GOOOL! Dinamo vodi, zabio je Dario Špikić!

35′ – Opasna situacija za gol Varaždinaca – Ivanušec je pucao s oko 18-19 metara, bilo je neugodno za Zeleniku, nekada na golu Dinama, ali uspio je obraniti.

34′ – Elezi je izvana pucao iznad gola.

30′ – Prošlo je pola sata, još uvijek bez velike šanse na bilo kojoj strani.

20′ – Varaždin je dosta ambiciozan, ali za sada nema udarca koji bi bio prava prijetnja za Livakovića.

Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX

12′ – Gostujući BBB su na svojoj tribini transparentom i skandiranjem odali počast varaždinskim Pumama za ulogu te brigade u Domovinskom ratu.

8′ – Elezi je pucao s oko 18 metara, Livaković je to lako pokupio.

5′ – U prvim minutama, domaći su krenuli ambiciozno, a na drugoj strani, najznačajniji je bio čvrsti ulazak Petkovića u zračnom dvoboju s Pecom nakon kojeg je igrač Varaždinaca na minutu-dvije ostao ležati.

1′ – Počela je utakmica.

Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX

Uoči početka, održana je minuta šutnje u počast hrvatskim braniteljima poginulima u Domovinskom ratu.

VARAŽDIN: Zelenika – J. Stanić, Lamine Ba, Pellumbi, Urata – Elezi, Teklić, Postonjski – Herrera, Brodić, Peco.

DINAMO: Livaković – Moharrami, Lauritsen, B. Šutalo, Bočkaj – Mišić, Ljubičić – Špikić, Ivanušec, Oršić – Petković.

________________________________________________________________________________

Prvoligaški nogomet napokon se vratio u Varaždin, koji je pokazao kako zna igrati protiv Hajudka, a danas ga u prvoj utakmici četvrtog kola čeka Dinamo od 20 sati na svom stadionu.

Varaždinci koji su se vratili u prvu ligu nakon godina stagnacije kluba sigurno bi željeli uzeti mjeru Dinamu koji u domaćem prvenstvu zna za tri pobjede, dok su Varaždinci dva put poraženi, a pobijedili su Istru u gostima.

“Danas nas čeka nastavak prvenstva, koje nam je, naravno, itekako važno. Želimo zadržati vodeću poziciju u prvenstvu, nastaviti dinamiku osvajanja bodova, u svakoj utakmici ići po sva tri boda”, rekao je Čačić.

Težak protivnik

“Čeka nas iznimno kvalitetan suparnik. Prema ove dvije njihove posljednje utakmice s Istrom 1961 i Hajdukom možda su oni dosad i najveće iznenađenje prvenstva. Veselimo se što nas čeka takav domaćin, što nas čekaju pune tribine varaždinskog stadiona. To je dodatan motiv za moje igrače. Imamo respekt prema Varaždinu, ali naravno da idemo po pobjedu”, rekao je Čačić kome je spreman Emreli.

“Nije slučajno da su Varaždinci tako dobro odigrali ove dvije posljednje utakmice. Radi se o dobro posloženoj momčadi, s dobrom energijom, ne čeka nas sigurno lagana utakmica”, rezonira Čačić.

 

Autor:Dnevno.hr GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.