USKOK odustao od kaznenog progona Nenada Pralije

Autor: hina

Tijekom istrage u kojoj je saslušan veći broj svjedoka, bivših i sadašnjih igrača, trenera i nogometnih dužnosnika RNK Split USKOK nije pronašao dokaze za korupciju, a kako sumnje u zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju nisu u njegovoj nadležnosti taj dio predmeta predan je u rad splitskom Općinskom državnom odvjetništvu.

USKOK je odustao od kaznenog progona bivšeg sportskog direktora i bivšeg tajnika Radničkog nogometnog kluba (RNK) Split Nenada Pralije i Špire Barbarića te bivše šefice računovodstva kluba Snježane Blažević zbog navodnog podmićivanja sudaca, dok je slučaj zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, zbog kojih se protiv njih također vodila istraga, prebačen nadležnom splitskom Općinskom državnom odvjetništvu.

Troje osumnjičenih uhićeni su početkom siječnja ove godine zbog sumnje u namještanje utakmica Splita u nižim ligama i podmićivanje sudaca radi “poštenog suđenja” te zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju. Sumnjalo se da je klub zahvaljujući podmićivanju u razdoblju od 2007. do 2011., pod vodstvom Pralije, prešao iz četvrte u prvu Hrvatsku nogometnu ligu.

Bivša šefica računovodstva kluba je nakon saslušanja u USKOK-u puštena da se brani sa slobode, dok su Pralija i Barbarić gotovo dva mjeseca zadržani u istražnom zatvoru kako ne bi utjecali na svjedoke.

Tijekom istrage u kojoj je saslušan veći broj svjedoka, bivših i sadašnjih igrača, trenera i nogometnih dužnosnika RNK Split USKOK nije pronašao dokaze za korupciju, to jest davanje mita, a kako sumnje u zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju nisu u njegovoj nadležnosti taj dio predmeta predan je u rad splitskom Općinskom državnom odvjetništvu.

Bivši dužnosnici RNK Split uhićeni su u sklopu istrage o korupciji u hrvatskom nogometu u kojoj su uhićeni i tadašnji dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Željko Širić, predsjednik Sudačke komisije Stjepan Djedović i bivši tajnik NK Karlovac Neven Šprajcer protiv kojih je USKOK prošlog tjedna podigao optužnicu zbog primanja, odnosno davanja mita.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.