Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

UPLAĆENI MILIJUNI: Hrvatski klub i službeno dobio stranog vlasnika!

Autor: Hina/Matija Majdak

Nogometni klub Šibenik od danas je i službeno u rukama tvrtke Football Smart International d.o.o., nakon što su ugovor o prodaji i prijenosu dionica u gradskoj upravi potpisali gradonačelnik Željko Burić i direktor tvrtke Eduardo Fernando Zapata Sierra.

Grad Šibenik je, podsjetimo, raspisao Javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju dionica HNK Šibenik s.d.d. u vlasništvu Grada Šibenika, po okončanju kojeg je utvrđeno kako je najpovoljnija ponuda ona tvrtke Football Smart International d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, koju je potom usvojilo Gradsko vijeće grada Šibenika na svojoj sjednici u rujnu 2020. godine.

Tvrtka Football Smart International, sukladno uvjetima javnog natječaja, uplatila je iznos od tri milijuna kuna kao sredstvo osiguranja te 651 tisuću kuna kao preostali iznos kupoprodajne cijene za 297.056 dionica HNK Šibenik. Iznos od 100 tisuća kuna uplaćen je ranije kao preduvjet za sudjelovanje u natječajnom postupku.

Ugovorom je definirano da je kupac upoznat sa stanjem športskih objekata nad kojima je šibenskom prvoligašu dano pravo korištenja te isto stanje prihvaća. Navedeno je i da Grad Šibenik više nema obvezu održavanja športskih objekata, kako tekućeg tako ni investicijskog, nad kojima HNK Šibenik ima pravo korištenja.

Kupac se ugovorom obvezao omogućiti da HNK Šibenik u svakom trenutku, po posebnom pozivu, stavi Gradu Šibeniku, gradskoj tvrtki ili ustanovi na raspolaganje te objekte za njihove potrebe.

U formalnoj proceduri preuzimanja kluba od strane novog vlasnika za potpisani ugovor je potrebno steći suglasnost Ministarstva turizma i sporta – Povjerenstva za profesionalne sportske klubove.

Prigodom potpisivanja ugovora predstavnici tvrtke Football Smart International iskazali su zadovoljstvo okončanjem postupka, kao i interes da što prije započnu s radom na podizanju kvalitete kluba.




Autor:Hina/Matija Majdak
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.