Ukrajinska Premierliga: Dnjipru nedovoljna dva Kalinićeva pogotka

Autor: Totalsport

Uz Kalinića, svih je 90 minuta za goste odigrao i Ivan Strinić. U 31. je minuti zaradio žuti karton.

Nogometaši Dnjipra, drugoplasiranog sastava Ukrajinske nogometne lige, izgubili su drugu prvenstvenu utakmicu ove sezone. U dvoboju 12. kola u Luganjsku ih je s 3-2 nadigrala Zorija.

Hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić zabio je dva pogoka za goste. Izjednačio je na 1-1 u 43. minuti na asistenciju brazilskog reprezentativca Giuliana, da bi konačan rezultat postavio u četvrtoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena na dodavanje Jevgena Seleznjova. Bili su mu to drugi i treći ovosezonski prvenstveni pogodak. Ukupno ih je u svim natjecanjima skupio šest.

Uz Kalinića, svih je 90 minuta za goste odigrao i Ivan Strinić. U 31. je minuti zaradio žuti karton.

Bio je ovo veliki kiks momčadi Juandea Ramosa, koja si je njime ugrozila drugo mjesto. U proteklim su dvama kolima nogometaši iz Dnjipropetrovska apsolvirali derbije sa Šahtarom i kijevskim Dinamom. Kod prvaka su izgubili u jedinome ranijem porazu, dok su Kijevljane u prošlom kolu pobijedili pred vlastitom publikom.

Ukrajinska superliga, 12. kolo:

Zorija – Dnjipro 3-2 (Danilo 27, Gricaj 50, Idahor 64 / Kalinić 43, 90+4)




Volin – Metalurg 1-1

Dinamo – Metalist (kasnije)

Redoslijed: 1. Šahtar 36, 2. Dnjipro 24, 3. Dinamo 24 (-1), 4. Metalist 18…




Autor:Totalsport
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.