fbpx
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

UEFA I FIFA RATUJU, ČEFERIN PRIJETI: ‘Možemo odlučiti da nećemo igrati!’

Autor: F.F

Krovna europska nogometna organizacija, UEFA, žestoko se obrušila na FIFA-u na sastanku Izvršnog odbora u Kišinjevu. Nikako im se ne sviđa ideja da se Sjvetska prvenstva organiziraju svake dvije godine.

UEFA smatra da bi FIFA trebala prestati provoditi plan o uvođenju Svjetskih prvenstava svake dvije godine te početi aktivno raditi na ‘istinskim konzultacijama’ o redormi međunarodnog kalendara utakmica.

“UEFA je razočarana njihovom usvojenom metodologijom, koja nas je dovela do radikalnih promjena koje su promovirane prije nego što su sudionici imali priliku sudjelovati na bilo kakvom konzultacijskom sastanku”, poručila je UEFA.

Južna Amerika se slaže

Iz UEFA-e su zabrinuti oko umanjivanja vrijednosti SP-a, riziku prevelikog opterećivanja igrača te guranje ženskog nogometa u drugi plan. Također, objavili su da su još 14. rujna tražili sastanak s FIFA-om, ali da im nitko nije odgovorio na upit. Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin čak je otišao toliko daleko da je upozorio kako Europljani mogu bojkotirati Svjetsko prvenstvo:

“Možemo odlučiti da nećemo igrati. Koliko ja znam, Južna Amerika je na našoj strani, dakle sretno s takvim Svjetskim prvenstvima. Mislim da se to nikada neće dogoditi jer se protivi svim osnovnim načelima nogometa”, rekao je za The Times.

FIFA pak smatra da su četiri godine prevelik razmak između Svjetskih prvenstava.

“Razmak od četiri godine je prevelik, a šanse za plasman na isto premale. Zbog toga se događa da preskačemo cijele generacije talenata”, poručila je FIFA.

Kako će se ova priča odviti ostaje za vidjeti, ali očito je da se dvije glavne nogometne organizacije – ne slažu.
Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.