SPREMA SE NOVI UDAR NA HAJDUK: Navijačima dozlogrdilo pokrenuli su peticiju koja bi mogla rastaviti klub

Autor:

U Hajduku se ne smiruje situacija. Navijači su se odavno podijelili oko načina upravljanja klubom. Udruga “Naš Hajduk” sudjeluje u radu, zapravo biranju vodstva kluba, mnogi se s time ne slažu i okupili su se u grupi “Doli Naš Hajduk”. I sad je počela borba… Udruga “Doli Naš Hajduk” pokrenula je online peticiju u kojoj od Grada Splita traže da raskine sve ugovore s udrugom Naš Hajduk. Na svojoj web-stranici peticija24.com navode sljedeće:

“Mi dolje potpisani građani i građanke Splita i Hrvatske tražimo od Grada Splita kao većinskog vlasnika HNK-a Hajduk da u najkraćem roku preuzmu odgovornost vlasnika Kluba te raskinu SVE ugovore sklopljene s udrugom Naš Hajduk i i time zaustave potpuno uništavanje Hajduka koji je ovom gradu više od nogometnog kluba.

Nekada najtrofejniji hrvatski Klub čije su utakmice redovito punile stadion na Poljudu postao je taocem grupe koja sebe naziva udruga Naš Hajduk a kojoj je jedini cilj preuzeti vlasništvo nad Hajdukom i to na način da mu tržišnu vrijednost svedu na minimum te ga otkupe novcem koji se uplaćuje Hajduku na ime članarina, bez uložene vlastite lipe.

Sustavno i namjerno se uništava i negira tradicija Kluba, Hajdukovim bivšim igračima i partnerima s kojima je stekao slavu zabranjen je svaki pristup klubu, a dovode se treneri i igrači koji kvalitetom i željom nisu ni za lokalne lige, a kamoli za nekada veliki Hajduk.

Zadnja titula prvaka države osvojena je u sezoni 2004./2005., Kup 2009./2010. i 2012./2013. godine.

Dakle, od kada je udruga Naš Hajduk ušla u Klub prije osam godina osvojen je SAMO JEDAN KUP, a broj uposlenih i minus na računu nikada veći.

Događaji oko navijanja i navijača su posebna priča, među Torcidu, nekada najveću navijačku skupinu, humanu i ljudsku, koja živi za svoj Hajduk, infiltrirali su se nekakvi likovi bez hajdučkog čojstva, hrabrosti i ponosa te uz redovite kazne koje Hajduk plaća, sramote sve ono što Hajduk jest i što predstavlja.

Svi mi ovdje potpisani poručujemo da nas nećete uplašiti, nećemo se iscrpiti i nikada nećemo pokleknuti jer mi znamo što je Hajduk i kakvog su nam ostavili i pape i dida i kakvog želimo ostaviti našim sinovima.

Nastavit ćemo sa svim mogućim zakonskim sredstvima dok ne prisilimo Grad kao većinskog vlasnika da raskinu sve ugovore koje imaju s udrugom Naš Hajduk te preuzmu prava i obveze za očuvanje svetog Kluba.”

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.