Photo: Marko Prpic/PIXSELL

UBOJITA KRITIKA KRONIČARA VATRENIH! ‘Izgledali su kao raspuštena banda, ali to čak nije najgore’!

Autor:

Nakon lošeg – gore. Da se očekivala žustrija i bolja partija valja reći odmah na startu našeg komentara, a k tome ni rezultat nije zadovoljavajuć, jer momčadi koja je svjetski doprvak trebaju rezultati da potvrđuju reputaciju, ne samo dominaciju. Mađari su smaknuli Hrvate u jednoj žestokoj utakmici u kojoj je naša reprezentacija nalikovala na raspuštenu bandu, s malo organizacije i puno želje.

Poraz koji je ošamario Dalićeve izabranike ne mora biti koban u ovom zasad komotnim kvalifikacijama, ali da je zabrinjavajuć – svakako jest. Patnja u našoj vrsti primjetna je u sve tri linije, četiri praktički.

Prvo, vratar koji ti ne obrani ono što mora, obrana u kojoj se ne zna tko koga đrži i tko je opasan a tko tek pomoćna radna snga, vezni red koji ovisi samo o raspoloženju Modrića, te napadači koji su počeli igrati visoki presing tek kad se počelo gubiti. Hrvatska je morala cijelu utakmicu igrati kako je igrala u pet minuta nadoknade, na sve ili ništa.

Ako je umoran i pokriven onda je Modrić unatoč svojoj borbenosti nedostatan za podizanje hrvatske igre, a očekivati od njega da rješava svaku utakmicu, da bude najbolji ne samo da je pretnciozno, nego i bezobrazno prema tom velikom sportašu.

Svaku nogometnu utakmicu determeniraju jedan, dva, rijetko tri događaja. Svaki od tih događaja usmjerava daljnji tijek zbivanja na jednu stranu.

Ruku na srce, Hrvatska je prelako povela i to ju je koštalo posvemašnje umišljenosti i opuštenosti, Rebićev gol bio je prelagan i prebrz, već u 13. minuti. Tko je uopće od njih mislio da Mađari mogu preokrenuti? K tome, to vodstvo nije ni bilo zasluženo.

Potom nisu Mađari izjednačili nekom svojom akcijom, nego nizom grešaka u rasporedu; Barišić – Vida – Kalinić, da bi ovaj zadnji, vratar, reagiro slabo i primio gol iz polumrtvog kuta. Od renomirnog vratara takav se propust ne očekuje.

I tu se determinirala utakmica, Mađari su dobili na zanosu, naši na zabrinutosti, pa je nastavak protekao u bespotrebnoj nervozi i dezorganizaciji, a Mađari su čekali prigodu, prekid, i iz jednog rijetkog napada izborili bespotrebno napravljen korner (Leovac). Potom u skoku sve slabo, Kalinić nije izletio, i svijet se srušio po hrvatske reprezentativce.

Sada je jasno, kvalifikacije u lakoj skupini biti će teške i neizvjesne, a očito je da su Dalićevi eksperimenti propali. Još smo jedan ovakav poraz i biti ćemo u drami. I što se tada događa čim zapadnemo u dramu postavlja se pitanje izbornika. Neće tada Daliću pomoći ni srebro sasvjetske smotre.

Autor:
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.