Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

U ŠTO SE TO HNL PRETVORIO?! Čeka nas napeta završnica, kaos u režiji Hajduka i Rijeke i Dinamo na iglama

Autor: Bruno Herljević

Tko bi rekao da će rasplet Prve HNL biti ovako zanimljiv? Je li moguće da je Dinamo ove zime ipak prerano proslavio titulu s 12 bodova prednosti ispred Hajduka. Tu i tamo bi netko s Maksimira samo ispod glasa rekao kako ‘nije sve gotovo’ i time ostavljao naizgled mali prostor da se uzurpira dominacija modrog kluba s Maksimira.

Eh, što ti je sudbina… Dinamo danas strepi od nadolazećeg derbija na Poljudu. Hajduk igra maestralno proljeće pod Kopićem, konačno imaju igru, konačno imaju ofenzivca koji ‘trpa’, konačno Hadukova igra poprima neki konkurentan oblik i Dinamo je u problemu. Splićani su se pobjedom nad Cibalijom približili Dinamu na samo pet bodova i to baš uoči derbija na Poljudu.

Dinamo je previše kiksao ovog proljeća, smjena trenera još nije donijela promijene, a nakon poraza od Osijeka u prošloj utakmici oglasio se crveni alarm na Maksimiru. Hajduk na domaćem terenu u nedjelju svakako se može nazvati utakmicom sezone, utakmicom koja bi mogla odlučiti prvaka ili barem prelomiti prvenstvo. Pobijedi li Hajduk u nedjelju doći će na samo minus dva, a Dinamu bi to bio devastirajući i svakako demotivirajući udarac, dok bi Kopićev Hajduk osnažen sjajnim Mađarima Gyurcsom i Futacsem vjerojatno dobio dodatnog elana.

Modrima prijeti nova velika kriza. Poraz od Osijeka na domaćem terenu bio je zaista bolan udarac, istina Zekić je specijalizirao velike utakmice i uredno skida skalpove, a doživi li Jurčević drugi poraz za redom i to od Hajduka na Poljudu i prokocka, za sada još, sigurnu prednost, e onda će nastati frka.

Sve to iznimno godi ljubiteljima hrvatskog nogometa, ne pamtimo kada je Prva HNL bila neizvjesnija i zanimljivija, a tek će biti napeto ono što slijedi.

Raspored preostalih kola za Dinamo i Hajduk bit će pakleni i obje momčadi mogu samo tako prosuti bodove. Raspored posljednjih šest kola Dinama i Hajduka izgleda ovako:

31. kolo (22.4.): Hajduk – Dinamo.




32. kolo (28. i 29.4): Dinamo – Rijeka, Slaven Belupo – Hajduk.

33. kolo (4. i 6. 5.): Slaven Belupo – Dinamo, Rudeš – Hajduk.

34. kolo (8. i 9. 5.): Lokomotiva – Dinamo, Istra – Hajduk.




35. kolo (13. i 14. 5.): Hajduk – Osijek, Rudeš – Dinamo.

36. kolo (19. 5. ): Dinamo – Inter Zaprešić, Rijeka – Hajduk.

Dakle, obje momčadi imaju podjednako zahtjevan raspored, ali utakmice odluke definitivno mogu biti, ova nedjeljna između Dinama i Hajduka, ona Dinama i Rijeke, potom Hajduka i Osijeka te Rijeke i Hajduka. Kako se na kraju čini, Rijeka bi mogla odlučiti tko će biti prvak…

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.