Photo: FCSB.ro

U SRBIJI ODIGRANA NAJLUĐA UTAKMICA IKAD! U više od 24.000 europskih dvoboja nikad se ovo nije dogodilo

Autor: Matija Majdak

Jedna od najluđih utakmica u povijesti nogometa odigrana je sinoć u Senti gdje je rumunjski FCSB (bivša Steaua) nakon nevjerojatnih 120 minuta u kojima je palo 12 golova (6:6) pa lutrije penala izbacio Bačku Topolu u drugom pretkolu Europske lige.

Rumunjska momčad je u Srbiju stigla bez čak devet prvotimaca zbog koronavirusa koji je ušao u klub, te su na klupi imali samo tri rezervna igrača, dva veznjaka i napadač.

Golovima Miličevića i Duronjića domaćin je šokirao ugledne goste u prvih 15 minuta. Coman je smanjio u 25. minuti. U 44. minuti Bačka Topola je ostala s igračem manje nakon isključena Ponjevića.

S igračem više FCSB stiže do 2:2 golom Mana u 50. minuti. No već u sljedećem napadu za novo vodstvo domaćih pogađa Antonić. Man u 63. minuti zabija za novo izjednačanje.

Kada je Balaž u trećoj minuti sudačke nadoknade zabio autogol za vodstvo gostiju 4:3 činilo se da je gotovo, no Tomanović već u sljedećem napadu zabija za 4:4 i produžetke.

U 103. minuti pocrvenio je i Silađi pa Srbi ostaju s devet igrača. Samo dvije minute kasnije Rumunji stižu do novog vodstva preko Mana, no ni ono nije dugo trajalo je Tumbašević odmah vraća na 5:5.

Preko Petrea u 108. minuti FCSB stiže do novog vodstva, no iako s dva igrača više nisu ga uspjeli zadržati. Tomanović je u 117. minuti zabio za nevjerojatnih 6:6.




Na kraju su odlučivali penali, gdje je tragičar domaćina bio Banjac koji je promašio u trećoj seriji. Penal koji je Rumunje odveo u treće kolo na noge Slovana iz Libereca zabio je apsolutni junak gostiju Man.

Uistinu nevjerojatna utakmica ući će u povijesne knjige jer prvi put se u europskim natjecanjima u kojima je odigrano već preko 24.000 utakmica dogodilo da su obje momčad postigle barem pet golova. I to ne računajući penale…

Nogomet uistinu piše nevjerojatne priče.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.