Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Tvorac Hajdukovog čuda napušta klub: Iz susjedstva je dobio ponudu koja će mu biti veliki iskorak u karijeri

Autor: Ivan Lukač

Trener juniora Hajduka Marijan Budimir, koji je odveo splitsku momčad do finala omladinske Lige prvaka i smatra se tvorcem te momčadi, mogao bi postati novi trener Širokog Brijega, člana bosanskohercegovačke lige.

To je informacija koju je plasirao BiH portal SportSport.ba, koji piše da je Budimir blizu preuzimanja dvostrukog prvaka Bosne i Hercegovine. Budimir je s juniorima radio povijesni posao i što se tiče Hajduka, ali i hrvatskog nogometa.

“Mislim da je za Budimira dobro da ide iz kluba, ali volio bih da ostane. Mora se naviknuti na seniore, na medije… Da bi se jednom mogao vratiti. Bit ću sretan ako ostane, ali to neće biti dobro za njega” rekao je predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić.

Prvi seniorski posao

Budimir je dijete Hajduka, prošao je sve njegove selekcije, ali nije napravio zapaženiju igračku karijeru. Trenerskim poslom počeo se baviti u RNK Split, a u omladinsku školu Hajduka došao je 2016.

Foto: Josko Ponos/CROPIX

Hajdukovi juniori ove sezone nisu uspjeli doći do trećeg uzastopnog naslova u prvenstvu. U završnici prvenstva izgubili su utrku s Dinamom i sljedeće sezone neće imati pravo igranja u UEFA-inom elitnom omladinskom natjecanju.

Budimir je kao trener vodio danas prvotimce kao što su Brajković, Vušković, Pukštas, Sigur i ostali brojni današnji prvotimci. Dok se Budimir spominje kao novi trener Širokog, bivši trener Karoglan navodno je blizu Istre, ali nema službenih potvrda.

Foto: Vojko Basic/CROPIX




Autor:Ivan Lukač
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.