Foto: Paun Paunovic / CROPIX

‘TREBA MAMIĆU ČESTITATI KAKO JE OPLJAČKAO DRŽAVU’ ‘Prvo Tito, pa Tuđman, a ovaj da je faca ne bi pobjegao i pametovao dok gradi vile po Bosni!’

Autor: Dnevno.hr/I.L

Iza Dinama i njegovih navijača je možda i najteža sezona još od 2017. kada je Rijeka uzela sve. Ove godine prijetio je sličan scenariji samo što osim Rijeke u igri su bili Osijek i nakon dugo vremena i Hajduk.

Sada kada je titula osvojena porazgovarali smo s nekolicinom navijača Dinama, koji su poželjeli ostati anonimni, a o svemu što se događalo ove itekako burne sezone za zagrebačku momčad.

Sezona puna drame, ali na kraju je završila uspješna. Kratki komentar na ludu sezonu.

Drama, ali slavlje

“Dojam je da smo imali dobrog trenera od početka sezone da bi s lakoćom uzeli naslov prvaka. Ovako smo lutali s Krznarom i Kopićem koji nemaju kvalitete biti na klupi Dinama. Sva tri konkureta imaju bolje trenere, ali mislim da smo slavili zbog uigranosti ekipe. Dečki su već dugo na okupu i to se vidi. Uzeli smo titulu i to je najvažnije igra se ionako ne pamti. I bolje bila je za zaborav. Ne treba zaboraviti ni Europu. Sjajne utakmice smo odigrali posebeno ću pamtiti domaće protiv Rapida i Seville.”

Dva poraza od Hajduka. Kakav je to osjećaj? 

Foto: Damir Krajac/CROPIX

“Sigurno da je bilo ružno i neugodno, ali gledajte na kraju mi uzimamo titulu, a oni fritulu tako da ti porazi se brzo zaborave, ali do jučer su itekako bolili. Onaj doma bolio je posebno.  Nismo navikli da je Hajduk prijetnja u prvenstvu i sada kad je pobjedi nas naravno da boli. Samo želim da prestanu kmečat i govorit kako su ih suci pokrali. Dobili su nas na Poljudu i slijedeće kolo kiksali kod Belupa. Da nisu kiksali za naslov bi se borili u subotu na Maksimiru. Sami su si krivi i točka, ali ovo je za njih dobra sezona. Drugi su nako 10 godina i to je uspjeh.”  govore Dinamovci kroz blagi podsmijeh.

Mišljenje o Anti Čačiću i tko bi za navijače bio idealan trener?




“Gledajte, on je za nas čovjek koji predstavlja Mamićevu igračku. Nije nam ga ugodno vidjeti, ali odradio je dobar posao, ugasio je požar i uzeo naslov. Nitko od navijača ili malo tko bi ga volio vidjeti za stalno rješenje. Naš idealan trener bio bi Igor Bišćan. Domaći dečko, veliki Dinamovac, ikona kluba, a koga god da je trenirao do sada nešto je i osvojio. Nadamo se jednog dana vidjeti ga na klupi”

O Mamiću i stadionu i o Petkoviću

Spominju se imena kao što je Jakirović koji otvoreno hvali Zdravka Mamića- Što mislite o Mamiću i smetaju li vam njegove ‘posalanice’ iz Međugorja. 

“Otkad postoji Dinamo postoje i neke borbe. Prvo Tito onda Tuđman i Cajuga, a onda je došao Mamić. To je čovjek koji je pokrao klub i do dok on nije otišao bili smo kanta za napucavanje u Europi. Sva sreća došao je Bjelica, čovjek sa stavom i posložio ekipu.  Ne mislimo previše Mamića ne dira nas previše. Da je ‘faca’ ostao bi u Hrvatskoj, a ne se pravio pametan u Bosni dok gradi vile od milijuna što je ukrao našem klubu.  Treba mu čestiti kako je samo uspio opljačkati državu i klub sve te godine, ali nadamo se da će ga pravda stići i da će završiti u zatvoru.”




 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GNK Dinamo (@gnkdinamo)

Tko je po vama igrač sezone za Modre? Koji je stav navijača o Petkoviću?

“Ademi. I još 1000 puta Ademi. Naš kapetan, vođa, kakav igrač i čovjek, nevjerovatno. Želim da bude vječno ostane u klubu. Već sad je legenda, a njegov status samo može rasti iako je sada već itekako visoko. Orišić je naš dečko iz Zagreba i drago mi je što nije otišao on je ‘Heroj ulice’. Sjajan je bio i Mišić, a previše se vrijeđao Livi koji je još jednom pokazao klasu.  Petka ili voliš ili ne. Meni osobno ide na živce, ali kada je u formi naš je najbolji igrač.”

Drugi su nadovezali:

“Ne diraj Petka. On je boem, takav je kakav je, ali je klasa. Izrazito cijenimo Lauritsena koji ima to liderstvo u sebi. Ristovski je bio konstanta. Lud je u glavu, potući će se za sveto dres, takve se uvijek cijeni. I Šutalo. Taj dečko je 2000. godište, a igra kao veteran. Tolića obožavamo, vidi se da gine za klub. Samo da češće dobije prliku.”

Za kraj možda i najteže pitanje. Kakav je osjećaj navijati na ruglu kao što je Maksimir?

“Vjerujte mi da mi netko ponudi finale LP ili novi Maksimir odabrao bi novi Maksimir. Sramotimo se po Europi s njim, ali to je Maksimir naš dom i dok god stoji mi ćemo ići na njega i bodiriti naš klub koji je svašta prošao. Stadion mora ostati na Maksimiru. Svašta je ta lokacija prošla i bitna je za hrvatsku povijest. Želimo normalan stadion. Gledatelji će se vratiti.  Želimo i da nam uprava omogući godišnje ulaznice. Mislim da smo jedini klub na svijetu koji ove godine nije imao godišnje ulaznice. Sramotno je ponašanje uprave prema navijačima, ali navikli smo. Na kraju bitan je samo Dinamo uz njega smo i u dobru i zlu.”

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marko Tolic (@tolicm)

 

Autor:Dnevno.hr/I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.