Photo: Instagram/Francesco Totti

TOTTI SE VRAĆA U ROMU U NOVOJ ULOZI?! Talijanski prvoligaši s većim brojem navijača na tribinama

Autor: Hina

Igračka legenda Rome 43-godišnji Francesco Totti mogao bi se vratiti u klub u ulozi potpredsjednika ili tehničkog direktora, objavili su talijanski mediji.

Iako još nije razgovarao s novim vlasnikom kluba Danom Friedkinom, talijanski mediji navode kako se Totti u posljednje vrijeme više puta sastao sa izvršnim direktorom Rome Guidom Fiengom.

Totti je cijelu igračku karijeru proveo u Romi (1992–2017) za koju je u 786 nastupa postigao 307 golova. Nakon završetka igračke karijere u klubu je preuzeo je poziciju tehničkog direktora. No, u lipnju prošle godine napustio je Romu, kazavši da nije dobio priliku operativno sudjelovati u radu kluba, te da je otvoren za povratak, ali pod drugim vlasnicima.

U kolovozu ove godine došlo je do promjene vlasništva, američki milijarder James Pallotta za 600 milijuna eura prodao je klub Danu Friedkinu, američkom poduzetniku čije se bogatstvo procjenjuje na četiri milijarde dolara.

Nakon 8. listopada moguće otvaranje stadiona u Serie A do trećine kapaciteta

Talijanski nogometni prvoligaši mogli bi nakon 8. listopada djelomično otvoriti tribine svojih stadiona za navijače, i to do trećine kapaciteta.

U Seriji A trenutno na utakmice može doći 1.000 gledatelja, ali ministar sporta Vincenzo Spadafora najavio je postupno otvaranje stadiona nakon 8. listopada. Zamjenik ministra zdravstva Pierpaolo Sileri vjeruje da bi klubovi mogli otvoriti trećinu kapaciteta stadiona ako se budu poštovali zdravstveni protokoli vezani za pandemiju koronavirusa.




‘Moraju se poštovati protokoli, a to znači nema grljenja, mora biti distanca od dva metra, moraju se koristiti maske za lice i dezinfekcijska sredstva. U tom slučaju mogli bi dopustiti da navijači ispune do trećine kapaciteta stadiona. Primjerice na rimskom Olimipcu, koji prima oko 80.000 gledatelja, mogli bi dopustiti ulazak od 20.000 do 25.000 navijača’, izjavio je za talijanske medije zamjenik ministra zdravstva Pierpaolo Sileri.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.