Foto: Damir Krajac / CROPIX

Tomašević poslao novo upozorenje Dinamu: ‘Bit ću zadovoljan dok dođe do idućeg koraka’

Autor: Ivor Krapac

Odnosi Dinama i Grada Zagreba s Tomislavom Tomaševićem na gradonačelničkom mjestu idu u dobrom smjeru za zagrebačke Plave s obzirom na to da su u Dinamu sa sve većim odmakom od razdoblja vladavine Zdravka Mamića i sve bliže većoj demokratizaciji kluba.

Ipak, s demokratizacijom kluba se događa zastoj s obzirom na to da se na jučerašnjoj sjednici Skupštine Dinama nije raspravljalo o novom Statutu kluba, zbog čega je zagrebački gradonačelnik na današnjoj konferenciji za novinare poslao novo upozorenje vodstvu Dinama.


“Bit ću zadovoljan dok dođe do idućeg koraka, a to je izmjena Statuta. Više sam puta govorio, i prije i poslije izbora, kako je promjena Statuta nužna za kvalitetnu suradnju Dinama i Grada Zagreba”, rekao je Tomašević na konferenciji za novinare.

‘Postoje očekivanja da će se to dogoditi’

“To se nije dogodilo na ovoj Skupštini, ali postoje očekivanja da će se dogoditi na sljedećoj sjednici Skupštine Dinama”, dodao je zagrebački gradonačelnik.

Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Za Tomaševića i za gradsku vlast koju vodi bitan je novi Statut Dinama, a na drugoj, klupskoj strani, još se čeka početak gradnje na Maksimiru, s planovima za novi stadion na zemljištu Maksimira čiji je vlasnik Crkva koja traži naknadu s drugim zemljištem u Zagrebu.

“Čeka se potpis ugovora između Grada Zagreba, Crkve i Vlade. Vlada i Crkva su riješili stvar i još je samo na Gradu da nađe lokacije koje će dati Crkvi”, rekao je Dinamov predsjednik Mirko Barišić o toj temi.

“Prvi dio faze radova je izgradnja stadiona u Kranjčevićevoj kapaciteta 10.000 ljudi na koji bi se Dinamo preselio. No, stadion neće biti gotov do sredine 2025. godine”, dodao je Barišić.

“Grad nam je rekao da ćemo za kamp dobiti Zagrebello na koji će Dinamo preseliti dok se stadion bude rušio”, najavio je Dinamov predsjednik što slijedi.

Mamićev čovjek baš je ‘izgubio živce’, Zdravko je sad pod napadom ‘vlastitog oružja’
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.