Photo: Igor Kralj/PIXSELL

‘TO JE DETALJ KOJI SVI MORAMO ZAPAMTITI’! Slavni kroničar Vatrenih ukazao na najvažniji trenutak SP-a

Autor: Andrija Kačić Karlin

Ne bi smjeli biti tužni, a tužni smo. Nesreći i nema mjesta u našim sportskim srcima, a grcamo od nesreće. Sve je to samo stoga što smo vjerovali našim nogometašima. I dalje im vjerujemo i proklinjemo nesretan i nespretan splet okolnosti koji je Francuze postavio na svjetski tron, nas stavio na čekanje…

Žalost i nesreću nastranu. Proći će i ova noć. Neće biti laka. Ali sutrašnje jutro biti će drugačije, bit ćemo raspoloženi i sretni, jer smo bili navijači jedne generacije koja je osvijetlila lice našeg nogometa i koja je svom narodu dala veliku sreću.

Hrvatska je igrala dobru finalnu utakmicu dok je mogla, ipak je to finale gdje srce tuče jače, a živci su kao strune. Francuska je, pak, povela, dala dva gola iz prekida i to pod neviđeno sretnim okolnostima. Prvi puta nakon sumnjivog prekršaja Brozovića dosuđen je slobodan udarac kojeg je od silne želje da otkloni opasnost Mandžukić poslao u vlastitu mrežu.

Genijalan pogodak Perišića dao nam je nadu koja nam je oduzeta VAR tehnologijom, jedanaesterac nakon Perišićevog igranja rukom zabio je Griezmann. Ipak, i dalje je Hrvatska prijetila, bila nadomak izjednačenje, trudila se, davala sve od sebe. Nije izjednačila, a mogla je.

I pala je.

Teško smo to podnijeli, no individualna kvaliteta Francuza prema naprijed došla je do izražaja, najprije Pogba, potom Mbappe bacili su nas na tlo, milijune navijača u očaj, ali to je nogomet. Sport. Život.

Hrvatska je ostvarila povijesni uspjeh, željela je tron i tu je najveća vrijednost ove generacije. Koja je junački ušla i u finalni dvoboj, igrala prema naprijed poput kamikaza… Poginula hrabro!




Dakle, probajmo se smiriti, dočekati sutrašnji dan i shvatiti kakav je pothvat napravila ova skupna pod vodstvom Zlatka Dalića. Jest, teško je, moglo je i drugačije završiti.

Bacimo pogled, emocije, ponašanje unazad mjesec dana. Kakav je to mjesec bio, kako smo bili ponosni na naše momke, kako nam je lijepo bilo. To, to je detalj koji svi moramo upamtiti, to je ono što je Hrvatskoj trebalo, malo sklada, malo veselje, sreće, strasti i emocija, a sve to dugujemo našim Vatrenima.

Zato ih dočekajmo sutra i ovih dana kako priliči.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.