Photo by Richard Heathcote/Getty Images

TKO JE ZLOGLASNI SUDAC KOJI JE UNIŠTIO SAN DINAMU? Ovo mu nije prvi kraval, napravio je nešto puno gore!

Autor: Bruno Herljević

Uzvratni susret osmine finala Europske lige između Benfice i Dinama sudio je njemački sudac Deniz Aytekin (40). “Modrima” sve do sada nije sudio, dok je Benfici vodio jednu utakmicu. U studenom 2017. Portugalcima je sudio susret Lige prvaka protiv CSKA u Moskvi u kojem je ruski sastav slavio sa 1-0. Sudio je Splitu u kvalifikacijama Europske lige u pobjedi 3-1 protiv Domžala i Osijeku u porazu od bečke Austrije na stadionu Gradski vrt, također u kvalifikacijama EL.

Aytekin je rođen 21. srpnja 1978. godine, a suđenjem se bavi od 1995. U Bundesligi je debitirao 2008. godine, a od Fifin sudac je od 2011. Nijemci ga nazivaju “divom” jer je visok čak 197 centimetara i jedan je od najviših sudaca svijeta. Vlasnik je internetske tvrtke sa 75 zaposlenih, ali u elitnim europskim natjecanjima profilirao se kao poprilično incidentan sudac.

Prije dvije godine svijet je šokirala pobjeda Barcelone u osmini finala Lige prvaka. Tada je Barcelona nadoknadila 4:0 zaostatak kod PSG-a 6:1 pobjedom u uzvratnoj utakmici i ostavila cijelu nogometnu javnost u nevjerici.

Tu je utakmicu obilježila samo jedna osoba bez koje takav rasplet ne bi bio moguć, a to je glavni sudac Deniz Aytekin. Nijemac turskog porijekla sudio je tu epsku utakmicu i praktički režirao preokret Barcelone, a taj će isti sudac voditi susret osmine finala Europa lige između Benfice i Dinama.

Ayetkin je zbog te utakmice Barcelone i PSG-a bio na velikom udaru jer su oba penala koja je dosudio za Katalonce bila nepostojeća, a zamjeralo mu se i to što je kroz cijelu utakmicu imao dvostruke kriterije ili nogometnim rječnikom ‘navlačio’ je za Katalonce.

Sada su na red došli i dinamovci. Igrala se 22 minuta kada Mislav Oršić probio lijevu stranu i ubacio u kazneni prostor. Do lopte je probao doći Petković, ali Gabriel ga je srušio s leđa. Kontakt je postojao i nekako se činilo da je prekršaj za kazneni udarac, ali Aytekin je sudio kontrafaul i dao loptu Benfici.

Potom je u 94. minuti u roku od nekoliko sekundi dao dva žuta kartona zbog prigovora desnom beku Dinama, Petru Stojanoviću. Prvi zbog prigovora, a drugi zbog odmahivanja rukom.




Valja spomenuti kako je sudac možda donio i krivu odluku kada je propustio dosuditi zaleđe u akciji uoči drugog gola Benfice.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.