Foto: CROPIX

TKO JE ZAPRAVO KRIV ZA POVIJESNU BLAMAŽU HAJDUKA? Mogli bi se itekako iznenaditi!

Autor: Andrija Kačić Karlin

Ne treba se naslađivati nad mukama Hajduka, ni slučajno. Ali, kako izbjeći zaključak da je eliminacija momčadi u srazu s malteškim amaterima krunski dokaz promašene klupske politike zadnjih godina. Hajduk je pao baš na svim poljima, od organizacijskog, upravljačkog, sportskog, pa i društvenog. Hajduk je danas na stupu srama i nije lijepo gledati kako ga se ismijava. Taj negdašnji sportski velikan grebe po dnu…

No, upućeni su znali da će se ovako nešto prije ili kasnije dogoditi. Pa, to što se događalo zadnjih mjeseci u klubu teško je i za opisati, oni koji su involvirani u rad kluba bavili su se svime osim momčadi. Momčad je poput otočića u oceanu, daleko, nedostižna i usamljena, nema tu trenera na svijetu koji bi to posložio i pomogao. Sportski direktor reda promašaj za promašajem, uzalud pisanja o pojačanjima kada su svi igrači koji su dovedeni jednostavno nekvalitetni za Hajduk i njegove, navodne, ambicije.

Upravljački model kojeg preferira udruga Naš Hajduk nije dao rezultate, pa je smiješno gledati da ti isti navijači iz spomenute udruge napadaju upravu, Nadzorni odbor, a njihovo članstvo ih je izabralo.

Hajduk se trese, potres je to kakvog nije bilo u povijesti kluba, neosporna veličina, sa sjajnom tradicijom sportska je sprdnja, nema drugog zaključka. A sportska je sprdnja iz jednostavnog razloga. Oni koji su dobili povjerenje da vode i rade u klubu bave se svim i svačim osim sportom, momčadi, rezultatima. I to nije moglo potrajati dugo.

A koliko je nazočnima stalo u klubu svjedoči podatak da nakon teškog debakla protiv Maltežana nitko nije spomenuo riječ ostavka. Pa, da ostavke i dođu ovih dana, što očekujemo, opet je prekasno.

Kao da čekaju bijes navijača pa da ih se istjera naglavačke iz kluba. Zapanjujuće je što oni koji su u klubu ne shvaćaju u kakvu su dramu doveli klub, svojom nesposobnošću i nametanjem kvazi stručnih teza.

Hajduku je potreban remont, pa makar ispao u Drugu ligu. Bez domaćih igrača sa hrpom stranaca koji su dovedeni jer uistinu nisu imali gdje igrati klub nalikuje na kolodvor. A sportska politika Saše Bjelanovića doživjela je već nekoliko krahova, kao i upravljačka predsjednika Brbića, a oni ni da trepnu. Zapravo je teško odgonetnuti što se Hajduku mora dogoditi da netko sam izađe iz kluba i prizna: “Nismo dobro radili!




Kako je Hajduk krahirao gdjegod je mogao tako se postavlja i pitanje koji bi ljudi mogli zamijeniti postojeće nesposobnjakoviće. Eh, tu je još veći problem. Tko će doči u klub pod tolikim bremenom problema, pritiskom navijača i načinom upravljanja koji nude svezane ruke?

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.