Foto: Ante Cizmic/CROPIX

TINEJDŽER POSTAO HAJDUKOV REKORDER: Dobili slavljenika, o jednom talentu se najviše pričalo

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Uoči povratka prvenstvenim utakmicama, s novim nastupom iduće nedjelje protiv Rijeke na Rujevici u 11. kolu SuperSport HNL-a, Hajduk je u prijateljskom susretu u Baškoj Vodi igrao protiv domaće Uranije, a u pobjedi splitskih Bijelih s 4:1 najviše je odjeknulo što je na terenu bio i jedan 15-godišnjak, Luka Vušković, čiji je doseg bio poseban.

Mladi igrač bio je u akciji i drugom poluvremenu, a time je postao najmlađi nogometaš u povijesti Hajduka koji je dobio priliku zaigrati s prvotimcima u jednoj utakmici. Vušković je svoj rekord ostvario s 15 godina, sedam mjeseci i jednim danom.

Ovaj mladić, rođen u veljači 2007., mlađi je brat Hajdukovog nekadašnjeg prvotimca Marija, koji je danas u njemačkom HSV-u. Mario je tijekom ljeta postao igrač pod ugovorom u HSV-u uz odštetu od tri milijuna eura koja je pripala splitskim Bijelima, prethodno je u Njemačkoj bio na posudbi, dok Luku tek čekaju prvi pravi koraci u najjačoj konkurenciji. Protiv Uranije je dobio priliku koja ga je zbog njegove mladosti uvrstila u klupsku povijest.

Obiteljska priča se nastavlja

Prije Marija i Luke, braći Vušković su i tata, djed i pradjed igrali za Hajduk, u priči koju su približila 24sata. U povezanosti s klubom koja traje, Mario i Luka su samo nastavili obiteljski put. Luka se do sada probijao među juniorima, pokazujući veliki talent, a sada je dobio priliku i među seniorima, u momčadi koju vodi Mislav Karoglan.

Ranije, Luka Vušković se već mogao pohvaliti i podatkom da je najmlađi Hrvat koji je bio u akciji u Ligi prvaka mladih, s nastupom za Bijele u natjecanju mladih momčadi vodećih europskih klubova.

Domaći slavili veliki jubilej

U Hajdukovoj momčadi bio je mladi dragulj, a na domaćoj strani, obilježen je jubilej domaćeg kluba.  U Baškoj Vodi slavi se 100. rođendan njihove Uranije, što je svojim dolaskom domaćima uveličao i Hajduk.

Za splitske Bijele zabili su Vrcić (7′), Melnjak (10′), Krolo (46′) i Kalik (86′ – 11 m), a jedini domaći strijelac, za privremeno smanjenje na 3:1, bio je Barać (83′).




 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli HNK Hajduk Split (@hnkhajduk)




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.