Foto:youtubescreenshot

TALENTIRANOG HRVATA (15) ‘VRBUJU’ AUSTRIJANCI! Na potezu je HNS, njemačko tržište luduje za ‘bijelim Pogbom’

Autor: G.I.Š.

Hrvatska nogometna reprezentacija može se pohvaliti s nepresušnim vrelom igrača koji su rođeni u dijaspori, ali im srce tuče za domovinu i jedina im je želja zaigrati u dresu Vatrenih.

Među njima u mlađim kategorijama odskače ime 15-godišnjeg igrača i kapetana Austrije iz Beča i austrijske reprezentacije do 16 godina Olivera Lukića.

Lukić je upao u oči austrijskih, ali i njemačkih stručnjaka prošlog mjeseca, kad je odigrao dvije odlične utakmice protiv njemačke U-16, a u jednoj je postigao i pogodak.

Navija za Hrvatsku i Dinamo

Oliver je rođen u Austriji, a njegov otac Valentin koji se doselio iz tadašnje Jugoslavije s 14 godina kaže:

“Oliver zna odakle potječe i znam koliko on voli Hrvatsku i Dinamo. Znam da ima želju jednog dana nastupati za hrvatsku reprezentaciju, ali treba uzeti u obzir i da mu je Austrija dala jako puno”, kaže Lukić senior, a prenosi Večernji list, i objašnjava:

“Trenutno je svrstan u “Projekt 12” Austrijskog nogometnog saveza. To vam je projekt u kojem oni odaberu 12 elitnih igrača na koje računaju i koje se trude graditi i zaštititi, a Oliver je trenutačno jedan od najmlađih igrača u tom projektu. Još nije potpisao nikakav ugovor jer ima tek 15 godina, ali očekuje se da će brzo doći i do toga”, pojašnjava Valentin Lukić.




Bijeli Pogba

Olivera je pobliže opisao Nikica Pavlek, koji je nakon mlađih kategorija Dinama nogometni put pronašao u Austriji:




“Radim s Oliverom već nekih osam-devet godina i mogu vam reći da je on potpuno druga dimenzija. Prošao sam nogometnu školu Dinama, privatno sam radio sa stotinama djece, a on ima ono nešto što se rijetko viđa. On je klinac za moderan nogomet”, rekao je Pavlek o mladom veznom igraču pa nastavio:

“Dražen Boban koji je i Oliverov mentor najbolje mi ga je opisao, on je “bijeli Pogba”. Mislim da je tehnički na vrhunskom nivou, ali i fizički, jer radi s kondicijskim trenerom Luke Modrića. Vlatko Vučetić drži ga pod kontrolom i kaže da ima čudesne rezultate testova”.

Žele ga Nijemci

“Robert Prosinečki na jednom je kampu rekao da je mali jako dobar, a Branko Strupar išao ga je gledati na utakmici protiv Njemačke i bio je oduševljen”, ponosan je Pavlek i naglašava kako su za Olivera zainteresirani iz Dortmunda:

“Cijelo njemačko tržište zove i raspituje se za njega. Ako je dovoljno dobar za jedan Dortmund, dovoljno je dobar i za našu reprezentaciju”, mišljenja je Pavlek.

Autor:G.I.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.