Šušak objavio popis za Švicarsku: Još stignemo osvojiti skupinu

Autor: Ante Junaković

Ja želim da igramo od utakmice do utakmice, i to najbolje što možemo. Želim takav pristup prenijeti i na momke. Učiniti ću pravu stvar ako neki od mojih igrača u tim kvalifikacijskim utakmicama odigraju najbolje utakmice u karijeri. Ne mislim da smo bez šansi biti pobjednici te skupine, pa natjecanje je tek počelo, kazao je izbornik Šušak.

Ivo Šušak, izbornik mlade nogometne reprezentacije, najavio je kvalifikacijski dvoboj za plasman na EP, 5. rujna u švicarskom Sionu:

– Želim čestitati igračima Dinama i treneru Kruni Jurčiću na plasmanu u Ligu prvaka. To je za hrvatski nogomet nešto posebno, čini mi se da i sama Prva HNL mora imati korist od toga, nama svima je to dodatni poticaj, za sve one koji rade u nogometu. Posebno sam sretan zbog nastupa dva mlada igrača koji su na popisu moje, da tako kažem, mlade reprezentacije, Šituma i Kovačića.

Mi igramo sljedeću kvalifikacijsku utakmicu protiv Švicarske koja je izvrsna u stvaranju mladih igrača, riječ je o reprezentaciji koja je do 19. godina europski prvak. Mi smo opservirali Švicarsku na utakmici protiv Italije. Imamo informacije da je Švicarska baš moćna, zato se moramo dostojno spremiti. Želim da naši momci iskažu svoj potencijal u kojeg mi vjerujemo. Kada su u pitanju kandidati, suočili smo se s nekoliko problema. Prvi problem je umor igrača koji su bili na SP za dvadesetogodišnjake u Kolumbiji. Oni malo sporije izlaze iz tog teškog sportskog šoka, zbog neuspjeha na prvenstvu. Imamo i ozlijeđene, Vukušića i Ademija, čujem da je ozlijeđen i Kramarić. Neki su tek našli klub, poput Celjaka, Jozinovića nema u tretmanu natjecanja.

Stoga smo se odlučili pozvati 23 kandidata. Pa ćemo u tjedan dana vidjeti tko najviše može odgovoriti zahtjevu za igru protiv Švicarske. Imati ćemo pripreme od tjedan dana u Tuheljskim Toplicama.

Inače, rezultatski start s porazom protiv Gruzije u Dugopolju bio je neočekivan. No, reći da su za nas kvalifikacije završene bilo bi deplasirano. Ja želim da igramo od utakmice do utakmice, i to najbolje što možemo. Želim takav pristup prenijeti i na momke. Učiniti ću pravu stvar ako neki od mojih igrača u tim kvalifikacijskim utakmicama odigraju najbolje utakmice u karijeri. Ne mislim da smo bez šansi biti pobjednici te skupine, pa natjecanje je tek počelo.”

Popis mlade reprezentacije za dvoboj protiv Švicarske, 5. rujna u Sionu: Kalinić, Vasilj, ANtolić, Jakoliš, Pavlović, Kelić, Paurević, Kukoč, Tičinović, Vujičević, Brozović, Kovačić, Šovšić, Trebotić, Ozobić, Čulina, Pamić, Šarić, Slišković, Pitum, Lendrić, Glumac, Čop.




Autor:Ante Junaković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.