ŠUKER I DRUŠTVO IZ HNS-a DONIJELI DRASTIČNU ODLUKU! Od sljedeće sezone velika promjena u HNL-u

Autor:

Natjecateljska komisija Hrvatskog nogometnog saveza održala je u ponedjeljak sastanak na kojem su donesene brojne važne odluke vezane za HNL. Odlučeno je kako se broj stranaca u Prvoj HNL smanjuje s osam na šest, a u Drugoj ligi smijet će nastupati samo tri stranca, dok će u nižim ligama smjeti biti tek dvojica po klubu.

Isto tako, jedna od glavnih tema bila je utakmica Druge HNL između Dimama II i Varaždina (1:2) u kojoj je zagrebačka momčad koristila brojna jaka imena iz prve momčadi. Protiv Varaždina su igrali Nikola Moro, Lovro Majer, Sadegh Moharrami i Komnen Andrić, a iz Varaždina to smatraju nepravednim.

Međutim propisi za sada dopuštaju Dinamu da šalje igrače u Dinamo II kada god poželi, kao što omogućije isto i Osijeku i Hajduku, koji imaju klubove u Drugoj HNL. No, takvi manevri naljutili su Varaždince, a vjerojatno i ostale klubove drugog razreda hrvatskog nogometa.

No, takav se manevar namjerava spriječiti popisom igrača koji će se sastavljatii potvrditi na početku svake sezone i onda će ti samo ti igrači s popisa smjeti nastupati za momčad u toj sezoni.

U sljedećoj sezoni Prva HNL će ponovno imati deset klubova,dok će se u Drugoj HNL natjecat će se 16 momčadi, umjesto 14 koliko ih sada ima zbog nedostatka licencija.

Autor:
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.