Foto: Mario Todoric / Cropix

Suđenje Mamićima: Legenda Dinama dobila novac na ruke, ali se ne sjeća jedne stvari

Autor: Dnevno GIŠ

U Osijeku na Županijskom sudu nastavlja se suđenje braći Mamić i ostalima u aferi izvlačenja novaca iz Dinama, a u utorak svjedočila je još jedna legenda kluba.

Tomislav Butina svjedočio je kako mu je klub dio dugovanja podmirio gotovinskom isplatom na ruke, ali se nije mogao sjetiti je li novac dobio od  Zdravka Mamića.


Butina je izjavio kako su mu primanja u Dinamu gotovo uvijek uplaćivana na račun, ali se sjeća jedne iznimke kada je trebalo riješiti pitanje njegovih potraživanja prema klubu, no nije bio siguran je li to bilo 2003. godine.

Ne sjeća se

Dinamo je tada bio u lošoj financijskoj situaciji i dugovi prema Butini sezali su od 2000. godine, bivši golman plavih izjavio je kako je dogovoreno da će mu se potraživanja podmiriti gotovinskom isplatom.

Ne sjeća se s kim je u upravi kluba dogovorio takav način isplate 30 tisuća eura, ali je napomenuo kako je taj iznos bio manji od njegovih ukupnih potraživanja prema klubu no da su na kraju dogovorili spomenuti iznos.
Butina se nije mogao sjetiti od koga je dobio spomenuti novac, a nakon što mu je iz sudskog spisa, predočena potpisana potvrda o isplaćenom novcu kazao je:

“Ako na potvrdi piše da sam to dobio od Mamića, onda je to tako i bilo.”

Transfer Pandeva

Na Županijskom sudu u Osijeku danas je svjedočio i Stanislav Tulić, kojem je po iskazu svjedoka Zdravko Mamić obećao nagradu za posredovanje, ako Dinamo potpiše ugovor s makedonskim nogometašem iz Strumice Saškom Pandevom.

Nakon potpisa Pandev Tulić je izjavio kako je bio pozvan u Dinamo gdje mu je tadašnji sportski direktor Zvjezdan Cvetković predao kuvertu s klupskim grbom i rekao kako je to nagrada za njegov trud.
Kada mu je predočen iskaz iz istrage iz kojeg proizlazi kako je od Zdravka Mamića primio 18 tisuća eura, svjedok je kazao kako mu Zdravko Mamić nije ništa donio, a da mu je Cvetković rekao kako je to nagrada od predsjednika Strumice Vanča Takovskog.

‘Tigar’ iz susjedstva otvoren o Hrvatima i Srbima, kaže da su Srbi sve glavno uzeli

Autor:Dnevno GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.