SUDAČKI EKSPERTI ZBUNILI SVE: Nakon OVAKVE analize nije ni čudo da su nam suci očajni

Autor:

Beusan tvrdi kako je splitski sudac Duje Strukan trebao dosuditi penal za Dinamo i dati crveni karton igraču Lokomotive koji je povlačio Dinamova stopera

Dinamo je, očekivano, slavio protiv Lokomotive s 2:0 u prošlom kolu, a sudački ekspert Mateo Beusan tvrdi kako je splitski sudac Duje Strukan trebao dosuditi penal za Dinamo i dati crveni karton igraču Lokomotive koji je povlačio Dinamova stopera.

“To je čisti penal, igrač Lokomotive vuče za dres Sigalija nekoliko metara. Za ovo se daje i crveni karton”, tvrdi Beusan, inače poznati kao, ‘Oko sokolovo’.

U drugom poluvremenu detektirao je Beusan novu spornu situaciju kod rezultata 1:0 za Dinamo. Pomoćnik je digao zastavicu kod izgledne prilike Krstanovića koji je kretao u jedan na jedan situaciju, a Beusan tvrdi kako sudac nije pogriješio.

“Mislim da je bilo zaleđe”, kazao je Beusan u HRT-ovoj emisiji Stadion.

Analizirao je potom crveni karton Kolingeru. “Prvi žuti dobio je ispravno, tu nemamo što pričati. Ali drugi… Sudac je zaustavio igru kod kornera i upozorio kapetana, nakon toga drugo upozorenje i drugi žuti karton za Kolingera. No u izvještaju piše da je Kolinger dobio drugi žuti zbog povlačenja, nakon što je prethodno upozoren zbog istog prekršaja. Čini se da je tu došlo do zamjene identiteta”, rekao je Beusan.

I sada dolazimo do zanimljive situacije jer Ante Vučemilović tvrdi drugačije. On je u HNTV-ovoj emisiji Treće poluvrijeme naglasio kako Krstanoviću nije trebalo mahati zaleđe.

“Sudac je pogriješio, ne radi se o zaleđu. Možda ga je igračeva varka, koji je bio u zaleđu pa se vratio, zbunila i u 72. minuti Krstanović je pobjegao, sudac je označio zaleđe i pogriješio za milimetar! Trebao je dati prednost napadaču ako nije bio siguran. Ovdje je riječ o mladom kolegi kojem je ovo tek druga utakmica u prvoj ligi i imao je zaista zahtjevnu utakmicu, ali nadam se da mu se ovakve stvari neće više događati”, analizirao je Vučemilović.

Vučemilović je analizirao Kolingerovo isključenje i tu se njegovo mišljenje također kosi s Beusanovim.

“Sudac je upozorio dva, tri igrača s obje strane da to više neće tolerirati. I premda je razgovarao sa Sigalijem i kapetanom lokosa Majstorovićem, to je upozorenje išlo svim igračima. I onda opet Kolinger ide tako vući suparnika. Sudac je ispravno postupio”, rekao je Vučemilvoić.

Nadovezao se i Igor Cvitanović.

“Kad se ovako pogleda, Kolinger je opravdano isključen, ali takvih potezanja u prekidima ima non stop, takvim kriterijem bit će po deset žutih na svakom korneru i prekidu na svakoj utakmici. Treba educirati igrače da to ne rade”, objasnio je Cvita.

“Suci su dobili naputak da se smanji broj tih opstrukcija kod prekida, to je sukladno pravilima”, zaključio je Vučemilović.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.