Guliver Image

STRUČNJAK OTKRIO ŠTO ČEKA HRVATSKU: Zbog navijača i Borjana opasna prijetnja: ‘Dalić se ponio kao gospodin…’

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Puno se priča o mogućoj kazni HNS-u od strane Fife zbog raznih natpisa i uzvika upućenih prema Milanu Borjanu, vrataru Kanade koji je rekao da je rođen u srpskom Kninu koja pripada srpskoj Dalmaciji.

Moguću kaznu za HRT je komentirao odvjetnik kojemu je uže područje zanimanja sport, posebno nogomet, Damir Primorac: “Ono što možemo očekivati, to je da će se voditi disciplinski postupak i u tom postupku će se prikupljati dokazi i utvrditi postoji  li prekršaj ili ne.”

Onda je nastavio: “Kazne mogu biti novčane, ali i odigravanje utakmica bez dijela gledatelja i oduzimanje bodova. Pri određivanju kazne komisija će uzeti u obzir sve olakotne te otegotne okolnosti. Svjedoci smo da smo već kažnjavani, ali siguran sam da će pravnici iz HNS-a to odraditi na najbolji način.”

Dalić kao gospodin

Komentirao je i ponašanje HNS-a:  ” Dobra stvar je to što se HNS ogradio od ponašanja navijača, ali siguran sam da će Savez na kvalitetan način reagirati. To je dobar argument i dobar je argument i provociranje golmana tijekom odigravanja utakmice.”

Instagram

Otkrio je i kada bi mogla stići kazna: “Ne treba očekivati da će kazna biti izrečena za vrijeme SP-a, obično to bude nakon.” Osim nama kazna prijeti i Srbija zbog zastave u svlačionici s natpisom “Kosovo je Srbija.”

“Takvih ponašanja je bilo i bit će bez obzira koliko je FIFA utjecala na sve to. Svjedoci smo i kada su u svlačionici Srbije nakon prve utakmice bila izvješena zastava s negativnim konotacijama. Moramo se ugledati na iranskog izbornika. To je nešto što je pozitivno. Samo sport, bez politike, čak i kada se izgubi. ” zaključio je.

Stručnjak je pohvalio i ponašanje Zlatka Dalića u reakcijama na riječi Johna Herdmana, Engleza na klupi kanadske reprezentacije, da će ‘j***i Hrvatsku’, što je Herdman rekao svojim igračima nakon poraza od Belgije u prvom kolu SP-a.




“Daliću čestitam na tome kako je reagirao, ponio se i pokazao kao gospodin. Reakcija koju je imao bila  je na terenu, tada je pokazao da je Hrvatska još uvijek daleko iznad Kanade”, opisao je Damir Primorac.

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.