Foto: Guliver Image / Jorge Sanz/Ilustracija

HOROR U ARGENTINI! Mladi nogometaš propucan sedam puta, bore mu se za život

Autor: Dnevno.hr/G.I.Š

Ovakve dvije vijesti u sportu se ne pamte, nakon što je još jedan nogometaš propucan sedam puta, od toga jednom u glavu, u rodnom gradu Lea Messija Rosariju.

Kako donose mediji iz Argentine teško je stradao 18-godišnji Lautaro Ronchi, veliki argentinski nogometni talent, koji je trenutno igrao u drugoj postavi Racinga.

Kako smo već pisali, danas je u pucnjavi nastradao bivši nogometaš Zadra, Željezničara, 38-godišnji Almir Rašić, koji je pretučen i upucan u glavu i sada je na intenzivnoj njezi u jako teškom stanju.

Ušli i počeli pucati

Mladog Lautara su upucali u srijedu poslijepodne dok se nalazio na piću s prijateljem Erickom Díazom, u kafić je ušla skupina naoružanih osoba i otvorila vatru prema nekom od posjetitelja objekta, pritom usmrtivši Diaza i teško ranivši Ronchija.

Nesretnog Ronchija pogodilo je sedam metaka, od kojih jedan u glavu, a nogometaš se nalazi u kritičnom stanju te je hospitaliziran u bolnici za hitne slučajeve Clemente Álvarez u Rosariju gdje je podvrgnut hitnoj operaciji.

Argentinski portal TyC Sports navodi kako se mladić trenutno nalazi u komi, spojen je na respirator i bori se za život.







Teške ozljede

German Camiletti, zamjenik ravnatelja navedene bolnice, izjavio je kako je Ronchi zadobio ‘oštećenja središnjeg živčanog sustava, a ako se oporavi, tek ostaje za vidjeti kakve će posljedice ostati na njegovom tijelu’.

Policija je privela jednog od napadača, a argentinski mediji navode kako se radi o 17-godišnjaku i još nema jasnih saznanja o tome zašto je do pucnjave došlo, a cijeli slučaj trebale bi donekle rasvijetliti snimke nadzornih kamera, kao i izjave svjedoka, govori javni tužitelj.

Po argentinskim medijima mladi Ronchi bio je u planovima da uđe u prvu momčad Racinga, a pratile su ga i neke momčadi iz Europe.

“Lauti, uvijek smo uz tebe! Naši zagrljaji tvojoj obitelji i voljenima!”, napisao je Racing na službenom Twitter profilu.

Autor:Dnevno.hr/G.I.Š
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.