Foto: Damir Krajac / CROPIX

ŠTO TO SPREMA VODSTVO DINAMA?! Povratak Mamića, zakulisne igre i nemoć oporbe znače samo jedno…

Autor:

Nema u Hrvatskoj kluba, društva, udruge, politčke stranke, pa i kućnog savjeta koji nije podijeljen, sukobljen, masakriran podjelama, a u ovoj priči Dinamo je eklatantan primjer, odnedavno i Hajduk, a da ne govorimo o širim primjerima, Živom zidu, SDP-u, HDZ-u, ma primjera ima koliko ti srce ne želi…

U Hrvatskoj jedino stalna nije mijena nego – podjela.

I u tako podijeljenom Dinamu, jer Dinamo nije samo klub, prostorije u Maksimirskoj ulici, Skupština i momčad. Nego je Dinamo nešto puno više, Dinamo je duh, povijest, tradicija i ljubav.

I dok jedni baštine prostorije, igrače i novac, drugi bi to isto. Ali, usput baštine i povijest i tradiciju i želju za promjenama, pa sukob, dakle prijepor između velikog dijela navijača i klupske uprave koja je i dalje pod pomnim utjecajem Zdravka Mamića koji je u bijegu od zatvorske kazne u Bosni i Hercegovini – sve je jači.

Međutim, začuđujuća jest činjenica da što je sukob i prijepor jači to Zdravko Mamić ima sve veći upliv na događaje u klubu, njegov utjecaj nije oslabio, naprotiv čini se da je i ojačao.


Pa, kako to? Izgubi stariji Mamić i Zagrebački nogometni savez, i sud u Osijeku, ode iz države, ali i dalje ga se sve pita u Dinamu. I ne dopušta nikome da se približi Dinamu. Ipak, u ovoj štoriji jedno je jasno, a to da je vlast uvijek jaka koliko je oporba slaba.

Svi načini onih koji su nezadovoljni ovakvim modelom upravljanja Dinamom nisu naišli na plodno tlo, osim male medijske ekspanzije. Oporba Mamićevoj vlasi nije zakuhala juhu koja bi prekipjela, a Mamić je dosad rješavao i teže situacije. Sve te udruge koje hoće drugačiji Dinamo, od navijača iza gola, intelektualaca, utjecajnih i dobronamjernih ne nose promjene, stoga se s pravom pitamo.

Je li vlast u Dinamu zacementirana i priprema li se privatizacija koja će na ruku ići isključivo gazdinim ljudima, jer gazda je inkriminiran i ne bi bilo zgodno da ga se tu spominje.

I kako će ga “oporba” spriječiti u tome, kada neće očito ni društvo, zakon ili država? Podijeljeni Dinamo žrtva je sam po sebi, a sve se osjeti tamo gdje je pogled najtužniji. Na tribinama. Ruku na srce, čini se da ovi na vlasti u Dinamu uzimaju samo ponuđeno. Osjećaju se sigurno i moćno, zašto bi uostalom ostavili svoj eldorado? Zbog nesposobne oporbe?

Autor:
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.