Stadionom se orilo ‘Za dom spremni’: FANTASTIČNA HRVATSKA SLAVILA 6-0! (FOTO)

Autor: A. Pranjić/Hina

Hrvatska je pregazila Azerbajdžan!

U utakmici 3. kola skupine H kvalifikacija za odlazak na EURO 2016. Hrvatska je u Osijeku pobijedila Azerbajdžan sa 6-0 (4-0) i s maksimalnih devet bodova zadržala prvo mjesto na ljestvici.
Strijelci su za Hrvatsku bili Kramarić (11), Perišić (34, 45), Brozović (45+2), Modrić (56-11m) i Sadigov (61-ag).

Pobjedom protiv reprezentacije Azerbajdžana u Osijeku (6-0), hrvatska nogometna reprezentacija je upisala i treću pobjedu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj i po prvi put nakon 20 godina otvorila jedne kvalifikacije s tri pobjede. Inspirirana sjajnom atmosferom s tribina osječkog stadiona Gradski vrt, izabranici Nike Kovača odigrali su najbolje prvo poluvrijeme u zadnjih desetak godina, a pobjeda od 6-0 u Osijeku je treća najveća u povijesti reprezentacije. Također, Hrvatska još nije primila zgoidtak u kvalifikacijama, a naš vratar Danijel Subašić je nesavladan u četiri utakmice otkad je preuzeo vratarsku ulogu od Stipe Pletikose.

Izbornik Kovač je u odnosu na dvoboj s Bugarskoj u Sofiji u prvu postavu uveo Matea Kovačića i Andreja Kramarića umjesto Ivana Perišića i Ivice Olića. Kovačevi izabranici su od samog početka odlučili riješiti utakmicu već u prvom dijelu, a to je rezultiralo čak s četiri zgoditka u prvih 45 minuta, što hrvatskoj reprezentaciji nije uspjelo od 2007. kada su u pobjedi protiv Andore (6-0) u drugom dijelu zabili četiri gola.

U sedmoj minuti Rakitić je glavom pucao iznad grede, no samo četiri minuta poslije azerbajdžanski bunker je probijen. Srna je s desne strane ubacio prizemnu loptu na koju je natrčao Kramarić i lako pogodio mrežu. Ubacivanja sa strane postali su ogroman problem Azerbajdžancima jer su samo redale šanse – u 18. minuti dvapuit je pokušao Kramarić, a u 20. minuti Pranjića su samo centimetri dijeli od njegova možda i najljepšeg pogotka u karijeri. Naš lijevi branič je natrčao na loptu iskosa s desetak metara i topovskim udarcem pogodio spoj vratnice i grede.

U 34. minuti Hrvatska je povela s 2-0, Rakitić je sjajno izveo slobodan udarac iskosa s desne strane, utrčao je Perišić, koji je u 23. minuti ušao umjesto ozlijeđenoga Kovačića, i glavom pogodio. U posljednjoj minuti prvog poluvremena Hrvatska je s dva pogotka dotukla Azerbajžance – u 45. minuti je ubačaj Pranjića Perišić opet glavom proslijedio u mrežu, a u drugoj minuti sudačke nadokande Modrić je pronašao Brozovića, koji odmah iz prve pogađa sami kut vrata gostiju.

U drugo poluvrijeme Hrvatska nije stala, u 55. minuti branič Azerbajžana Alahardijev je s neoprezno startao na glavu Srne, a švicarski sudac je svirao jedanaesterac. Modrić je bio iznimno siguran s bijele točke, pogodio je sami kut vrata Agajeva za 5-0 za svoj drugi pogodak u ovim kvalifikacijama. U 61. minuti Hrvatska je opet izvela odličnu akciju sa krila, ubacio je Perišić, a kapetan Azerbajžana Sadigov nespretno je ubacio loptu u vlastitu mrežu. U 71. minuti Kramarić je Perišiću doslovce skinuo s noge loptu u vrlo izglednoj akciji, au 83. minuti gosti su mogli doći do počasnog pogotka kada je šut Nazarova otišao tik uz desnu vratnicu. U 90. minuti Halilović je mogao postići i sedmi zgoditak, njegov šut je pogodio Olića, a potom i vratnicu.

Hrvatska je nakon tri odigrana susreta na vrhu skupine H s maksimalnih devet bodova, koliko ima i druga Italija koja je u ponedjeljak kao gost u Ta’Qaliju svladala Maltu s minimalnih 1-0 (1-0), dok je treća Norveška sa šest bodova nakon 2-1 (1-1) domaće pobjede protiv Bugarske koja je tako ostala četvrta s tri boda. Malta i Azerbajdžan su na dnu bez bodova.




Jedini gol na Malti za Italiju postigao je Pelle u 24. minuti, dok je Norveška do pobjede nad Bugarskom stigla pogocima Elyounoussija (13) i Nielsena (72), a za Bugare je strijelac bio Bodurov (43).

Hrvatska će u sljedećem kolu 16. studenoga gostovati kod Italije u Milanu. U istom će terminu još igrati Azerbajdžan – Norveška i Bugarska – Malta.

HRVATSKA – AZERBAJDŽAN 6-0 (4-0)




61′ Autogolom Azerbajdžana Hrvatska vodi 6:0! S lijeve strane ubacio je Perišić, au vlatitu mrežu Sadigov je zabio !

56′ Modrić je zabio gol! Hrvatska vodi 5:0!

45+2′ Brozović je zabio! Modrić je dao odličnu loptu kroz sredinu, veznjak Dinama jako lijepo smirio loptu i matirao vratara. Ovo mu je prvi gol za reprezentaciju

45′ Perišić 3:0! Lopta je došla do Pranjića na lijevoj strani, on je odlično ubacio, a još bolje skočio Perišić i zabio svoj drugi pogodak večeras. Hrvatska igra sjajno

34′ Rakitić je ubacio, a Ivan Perišić sjajno reagirao i glavom zabio za 2:0. Prije deset minuta ušao je umjesto ozlijeđenog Kovačića, a već se upisao u strijelce. Perišić 2:0!

U 11. minuti Kramarić je zabio gol! Modrić je donio loptu na desno krilo, odakle je Darijo Srna oštro ubacio u sredinu, a na petercu Andrej Kramarić uklizavanjem zabija za 1-0. I ovacije osječke publike, uz povike: “JAVI SE!”

7′ Kovačić je s desne strane s 20 metara iskosa centrirao na drugu stativu, vratar Azerbajdžana nije stigao zatvoriti kut, ali Rakitić nije uspio matirati goste. Veznjak Barcelone glavom je tukao preko gola!

Hrvatska se bori protiv Azerbajdžana u Osijeku. Stadionom se na početku utakmice orilo iz grla navijača: Za dom spremni!

Sastav Hrvatske: Subašić – Ćorluka, Srna, Vida, Pranjić, Rakitić, Modrić, Brozović, Kovačić, Mandžukić, Kramarić

Sastav Azerbajdžana: K. Agajev – Medvedev, Sadigov, Gusejnov, Allahverdijev – Abdullajev, Karajev, Ramaldanov, Nazarov – Amirgulijev, Alijev

Autor:A. Pranjić/Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.