Photo: Marcelo Machado de Melo/Fotoarena/Guliver Image

‘SRUŠILI’ MESSIJA I EKIPU PA KRALJ SVE ODUŠEVIO: Nitko neće raditi, a neki već zazivaju Hrvatsku…

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Prvo kolo skupine C na Svjetskom prvenstvu u Katru obilježila je pobjeda Saudijske Arabije nad Argentinom, a nakon senzacije s početka dana, golemo veselje vlada u susjedstvu domaćina SP-a. Hrvatska je, podsjetimo, pratila što Saudijci mogu za vrijeme prošlotjedne prijateljske utakmice protiv Vatrenih u Rijadu, s teško izborenom hrvatskom pobjedom s 1:0, a na početku velikog turnira stigao je rezultat koji je jako odjeknuo.

Nakon toga, u Saudijskoj Arabiji krenulo je slavlje, a sutra, slavit će se u državnom prazniku i neradnom danu koji je proglasio kralj Salman. Kako javljaju tamošnji mediji, neće se raditi u javnom i privatnom sektoru, a slobodan dan imat će i studenti.

Bio je to snažan odjek na rezultat koji je ušao u društvo najvećih senzacija u povijesti SP-a, a zanimljivo, ne događa se prvi put da jedna zemlja proglašava državni praznik nakon što na ‘Mundijalu’ padnu Argentinci.

Kamerun to već napravio

Prije više od 30 godina, u ljeto 1990., povijesnu pobjedu slavio je Kamerun, s 1:0 protiv Argentine u prvom kolu u skupini na SP-u u Italiji, na milanskom San Siru. Nakon toga, u Kamerunu se dan kasnije također nije radilo zbog velikog sportskog slavlja.

Poželjeli susret s Vatrenima

Slavi se u Saudijskoj Arabiji, a oduševljeni su i navijači te reprezentacije koji su došli navijati u Katar. Reakciju jednog navijača donijela je Slobodna Dalmacija, sa željom da se Saudijci ponovno sretnu s Hrvatskom – i to u finalu.

Saudijska momčad, koju s klupe vodi Francuz Herve Renard, za sada je napravila prvi korak prema osmini finala, ali imat će još posla u skupini u kojoj su i Meksiko i Poljska.




Saudijci će u subotu u drugom kolu igrati protiv Poljaka, a treće kolo protiv Meksikanaca na rasporedu je naredne srijede, 30. studenog.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.