Screenshot/Facebook

SRPSKI MEDIJI OPET UDARILI PO VATRENOM! ‘Loš pokušaj da se opere, žestoko su opalili po Hrvatu’

Autor: Dnevno.hr/G.I.Š

Paljba do reprezentativcu hrvatske Dejanu Lovrenu se ne stišava pa braniča Lyona razapinju od Srbije do Francuske, a sve zbog slavlja na privatnoj zabavi u kafiću Marcela Brozovića nakon bronce na SP-u u Katru.

Lovren je pjevao Thompsonove ‘Čavoglave’, za koju su Srbi i Francuzi naglasili kako veliča nacionalizam, zbog dijela gdje se koristi pozdrav ‘Za dom spremni’, a iako je Dejan objasnio da je on patriot i da je njegova obitelj propatila u srpskoj agresiji to ne dopire do nekih ljudi i medija.

“Nakon nekih članaka u Francuskoj, želio bih istaknuti da je lažna svaka implikacija da podržavam bilo koju vrstu fašističke simbolike. Oštro osuđujem svaki oblik ekstremizma, uključujući i fašizam i svu njegovu simboliku. Volim svoju zemlju i moj patriotizam nikada ne treba zamijeniti s nacionalizmom”, rekao je Lovren.


Francuzi ne popuštaju

“Koliko vrijede “objašnjenja” Dejana Lovrena, hrvatskog nogometaša iz Lyona, optuženog da je pjevao pronacističku pjesmu”, naslov je teksta koji prenosi Kurir uz svoj naslov: “PRIKRIVENI FAŠIZAM” I LOŠ POKUŠAJ LOVRENA DA SE OPERE! Francuzi žestoko udarili na nogometaša zbog SRAMNE PROSLAVE medalje na SP’, pišu iz Kurira.

“Suprotno od onoga na što kritike Dejana Lovrena i njegov odgovor upućuju, “Za dom spremni” nije samo pjesma za sebe, već izraz naslijeđen od ustaša, pronacističkog fašističkog i antisemitskog pokreta”, pišu Francuzi a prenose Srbi s krivim naputcima da je ‘Za dom spremni’ pjesma.

Foto:Kurirscreenshot

Poznati list je citirao i Aleksandra Prstojevića, profesora na Nacionalnom institutu za orijentalne jezike i civilizacije u Parizu.
“Za dom spremni” je bio poklič vojnih jedinica Nezavisne Države Hrvatske tijekom Drugog svjetskog rata, saveznika nacističke Njemačke. Hrvatske jedinice su ratovale uz njemačku vojsku na Istočnom frontu… Upravo u NDH nastao je logor za istrebljenje Jasenovac, jedan od najsmrtonosnijih u Drugom svjetskom ratu”, rekao je nimalo pristrani Prstojević.

“Dejan Lovren je, dakle, malo požurio tvrdeći da pjesma nema “ničeg” s fašizmom”, piše ‘Liberation’ i citira riječi profesora Enesa Kulenovića, s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu:

“Lovren, kao javna ličnost, trebao je biti pametniji u vezi s tim, znajući dobro da je ‘Za dom spremni’ duboko kontroverzan izraz i da nitko javno ne treba ga koristiti, a posebno ne poznati nogometaš”, rekao je Kulenović, a prenio ‘Liberation’.
Autor:Dnevno.hr/G.I.Š
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.