Foto: Tom Dubravec/CROPIX

SRPSKI MEDIJI: ‘KAKVI SU LUĐACI OVI HRVATI’! ‘Bravo komšije, ovako se igra sa srcem! Pregazili bi nas, oni igraju atomski nogomet!’

Autor: Dnevno GIŠ

Pobjeda Hrvatske protiv Japana u osmini finala Svjetskog prvenstva u Katru, nije baš oduševila naše istočne susjede, koji su dan nakon povratka njihovih Orlova opet svjedočili novoj proslavi Hrvata. Barem ako pogledamo medije, no ako odemo dublje u komentare, tamo se dosta čestita “komšijama”….

Svi mediji u susjedstvu relativno šturo izvijestili su o prolasku Hrvatske u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, a svi nekako kao da su se sažalili nad Japancima, za koje pišu da su bili čak i bolji suparnik, ali je Hrvatska dobila lutriju penala.

Tako Kurir donosi naslov, u originalu:

Majstori drame

‘HRVATI IDU DALJE! Hrabri Japanci se vraćaju KUĆI, Vatreni nakon penal serije izbacili Samuraje sa Mundijala!’, pomalo žale iz Kurira.

Srpski Telegraf podsjetio se na naše Rusko iskustvo pa je naslov malo drugačiji, u originalu: ‘Hrvati su majstori drama završnica: Livaković branio penale i odveo “Kockaste” u 1/4 finale SP, Japan ide kući’, donosi telegraf.

Mondo, koji je ‘pao’ od jada nakon prolaska Vatrenih donosi, u originalu:




‘HRVATSKA PROŠLA NA PENALE – LIVAKOVIĆ JE HEROJ DRAME! Kada Modrić, Kovačić i ekipa stanu, JUNAK postane golman Vatrenih!’

U komentarima ima dosta zanimljivih stvari…

“Kakvi su luđaci ovi Hrvati, evo ih opet”, “Bravo komšije, ovako se igra sa srcem”, samo su neki od komentara na B92.




Ima dosta onih koji se ne slažu da je Hrvatska uz dosta sreće opet u četvrtfinalu…

“Od zadnjih 10 utakmica na Mundijalu Hrvatska je izgubila samo jednu. I to finale protiv Francuza! Zar je to sreća!?”.

Ima i onih koji su našli usporedbu sa Srbijom:

“Ovo je atomski nogomet. Pregazili bi nas i Japanci i Hrvati”.

U svakom slučaju, zanimljivih komentara ne nedostaje, a neke možete pročitati – OVDJE. 

 

Autor:Dnevno GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.