Foto: GuliverImage/Xu Zijian

SRPSKI MEDIJI: ‘HRVAT ŽESTOKO OPALIO PO SRBIJI’! ‘To sa Srbima je sramota, oni su magnet za takve stvari’

Autor: Dnevno GIŠ

Mišljenje sportske javnosti nakon utakmice Srbije protiv Švicarske najbolje se može opisati kao ‘Blaknaski dernek’, u kojem je bilo puno niskih provokacija, ali ipak po mišljenju mnogih prednjačili su igrači i stručno vodstvo Srbije.

Tako su komentari većine medija u regiji popratili Piksijevo psovanje nakon gola za 2:1 Srbije, a i davljenje Xhake od strane golmana Srbije, do naelektrizirane atmosfere na tribinama i ispred stadiona.

Tako je i stručni komentator HRT-a Tomislav Stipić, za utakmicu i cjelokupni dojam Srbije na SP-u rekao da je sramotan, što je povrijedilo naše komšije.

Odbojno ponašanje




“Prije svega, nogomet nas uči, nekad polako, ali nas uči i daje nam nove trendove. Najveće mi je razočarenje ili sramota to s našim susjedima, Srbijom”, počeo je Tomislav pa nastavio:

“Cjelokupna ta slika, ta prezentacija nas odvraća od idealne slike, od nogometa, odbija nas to ponašanje na terenu i uz teren”, izjavio je Stipić pa se prisjetio povijesti incidenata Juge i Srbije:

“To mi je neka vrsta razočaranja. Malo sam se udubio u povijest i vidio da je 1974. bilo nešto s kopačkama, 1990. alkohol, 2006. tuča, 2022. navodno žene”, naveo je analitičar i trener pa poentirao:




“Nogomet nas uči, ali njih malo sporije i nekako mi ostaju magnet za neke stvari gdje oni gube fokus, a ne stave prioritet na rezultat i zajedništvo”, rekao je Stipić u svojoj analizi nastupa Orlova na Svjetskom prvenstvu u Katru.

 

Autor:Dnevno GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.