Guliver Image

SRPSKI MEDIJI BEZ IMALO SRAMA: Iako su dobili manju kaznu, njima je to neprihvatljivo

Autor: Dnevno GIŠ

Kazna FIFA-e Nogometnom savezu Hrvatske i Fudbalskom savezu Srbije, izazvale su naravno veliko zanimanje kod komšija, koji i daje imaju svoje viđenje svijeta oko njih, bez puno dodira s realnošću.

Podsjetimo, HNS je zbog vrijeđanja golmana Crvene zvezde i kanadske reprezentacije dobila kaznu od čak 50. tisuća švicarskih franaka, dok je FSS dobio kaznu od samo 30. tisuća švicarskih franaka zbog transparenta u svlačionici nakon utakmice protiv Brazila, na kojem je bila karta neovisne države Kosovo u bojama srpske zastave.

Zanimljivo je kako je FIFA s većom kaznom počastila Hrvate, mada su provokacije prema Borjanu bile uglavnom u skandiranju ‘Borjane ustašo’ i jednom neprimjerenom transparentu, ali sve je to bilo na tribinama, na što HNS baš i ne može utjecati.

S druge strane Srbi su u svlačionicu reprezentacije donijeli transparent kojim svojataju neovisno Kosovo uz rečenicu ‘Nema predaje’, što svi vrlo dobro znamo na što se to odnosi.

Nerealna kazna




Naravno Srbi su u svojim naslovima na portalima nadmašili sami sebe pa Kurir ima naslov, u originalu:

‘SRAMNO! FIFA KAZNILA SRBIJU ZBOG TRANSPARENTA O KOSOVU! Hrvatima SIMBOLIČNA kazna zbog brutalnog vređanja Borjana’, dok Mondo nije nimalo drugačije interpretirao kaznu HNS-u i FSS-u, u originalu:

‘FIFA KAZNILA HRVATE ZBOG VREĐANJA BORJANA! Moraće da PLATE zbog skandaloznog ponašanja navijača!’, dok o njihovoj kazni pišu, u originalu: ‘FIFA KAZNILA SRBIJU ZBOG TRANSPARENTA O KOSOVU! Smeta im zastava iz svlačionice – evo šta je ODLUKA!’, pišu iz Monda.

Jedini što možemo konstatirati je kako je opet srpska menažerija odradila posao u FIFA-i, no ono što nas najviše zanima je koliko će morati platiti za davljenje Xhake od strane Vanje Milenkovića Savića, psovanja Dragana Piksija Stojkovića i općenitog ponašanja njihovih navijača tijekom utakmice protiv Švicarske.

Autor:Dnevno GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.