Srpski igrač u HNL-u: Nisam očekivao ovakav prihvat, a hrvatska liga jača je od srpske

Autor: I.Knežević

Mirić je, osim što je pohvalio splitski klub, usporedio i hrvatsku i srpsku ligu.

Srpski nogometaš Marko Mirić od ove jeseni igra u hrvatskom prvoligašu Slaven Belupu. Riječ je o nekadašnjem igraču Crvene zvezde, subotičkog Spartaka, kragujevačkog Radničkog 1923 i bjeloruskog Minska. Prošli vikend Mirić je donio bod Slavenu na gostovanju u Zagrebu (1-1) lijepim golom iz voleja, a srpski Sportal napravio je s njim intervju u kojem je upitan i kako je prihvaćen u Hrvatskoj.

– Iskreno, prihvaćen sam izuzetno lijepo od svih. Igrača, trenera, stručnog štaba, rukovodstva kluba, kao i ljudi u gradu. Nisam to očekivao. Nikakav prijeki pogled nisam primijetio, ni ja ni moja obitelj. Tu sam sa ženom i djetetom, nema nikakvih problema – kazao je Mirić u intervjuu.

U sljedećem kolu Slaven dočekuje Hajduk, a Mirić je, osim što je pohvalio splitski klub, usporedio i hrvatsku i srpsku ligu.

– Dolazi nam slavni klub iz Splita, jedna od tri najbolje momčadi u Hrvatskoj. Ne bi trebalo previše trošiti riječi o Hajduku. Riječ je o klubu s velikom tradicijom, predvođenim s izuzetno vatrenim navijačima – Torcidom. Bit će to derbi kola, jer smo mi u dobroj mini seriji, svladali smo Osijek, a remizirali s aktualnim prvakom Dinamom te Zagrebom. Protiv Hajduka ćemo pokušati nastaviti lijepi niz, u dobrom smo naletu. U Hrvatskoj je liga dosta jaka, jača nego Superliga u Srbiji.

Autor:I.Knežević
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.