Srna: Idemo u Nicosiu braniti čast kluba

Autor: Totalsport

Čudno je raspoloženje. Nismo još imali takvu situaciju, da u zadnjem kolu skupine Lige prvaka ne odlučujemo o ničemu. Ne možemo izboriti čak ni Europa ligu, a u dodatku imamo i puno ozlijeđenih, kazao je kapetan hrvatske reprezentacije i Šahtara iz Donjecka.

Kapetan Šahtara i hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna dao je mini-intervju za službenu internetsku stranicu kluba uoči gostovanja kod APOEL-a u Nicosiji u 6. kolu skupine G Lige prvaka…

Šahataru će to biti posljednja ovosezonska europska utakmica budući da zadnje kolo dočekuje na, za njih neuobičajenom, posljednjem mjestu skupine s tek dva osvojena boda i bez matematičke šanse za hvatanje barem trećeg mjesta koje vodi u nastavak natjecanja u Europa ligi. Naime, trećeplasirani Porto Šahtaru bježi pet bodova.

* Darijo s kakvim raspoloženjem momčad leti na utakmicu s APOEL-om?

– Čudno je raspoloženje. Nismo još imali takvu situaciju, da u zadnjem kolu skupine Lige prvaka ne odlučujemo o ničemu. Ne možemo izboriti čak ni Europa ligu, a u dodatku imamo i puno ozlijeđenih. Ali shvaćamo da idemo braniti boje kluba naš grb i naše navijače. Ostala je još samo jedna utakmica i u njoj želimo pobijediti. Uostalom, utakmica protiv APOEL-a važna je i zbog iskustva – rekao je Srna.

* Nakon pobjeda protiv Karpatija i Arsenala (oba puta s 5-0 u prvenstvu) mnogi postavljaju pitanje gdje su bili “rudari” ranije? Što možete reći na to?

– To govore novinari koji ne razumiju nogomet i oni koji ga nikad nisu igrali. Gledajte, ako Manchester Unired izgubi od Basela, ispada iz Lige prvaka, a isto vrijedi i za Chelsea. U nogometu je sve moguće. Od prve utakmice (poraz od Porta 2-1) nama su se događale neke čudne stvari: isključenja, penali, naš čisto postignuti a poništen gol protiv Porta. To je utjecalo na naše izvedbe i sreća se okrenula. Ali takav je život. Moramo sada to zaboraviti i gledati naprijed. Ostaju nam dva natjecanja, prvenstvo i Kup. Svi ste vidjeli našu reakaciju nakon poraza od Porta (0-2). Dobili smo dvije utakmice uz gol-razliku 10-0.

* S obzirom da su Šahtaru ostali “samo” prvenstvo i Kup imate li problema s motivacijom za susret protiv APOEL-a?




– Ne.

Autor:Totalsport
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.