fbpx
Screenshot: YouTube/HNK Hajduk

SRBIJA STRAHUJE OD SUKOBA S HRVATIMA: ‘Sprema se kaos’, portali se raspisali o njima

Autor: I.K.

U tjednu raspleta prvog kruga u europskim klupskim natjecanjima, u akciji nisu samo navijači momčadi koje se bore za prolazak dalje, već bi svoju ulogu, kako upozoravaju portali u Srbiji, svoju ulogu mogla imati i Torcida.

Navijači splitskog kluba došli su u Portugal kako bi dali podršku lisabonskoj Benfici s čijim navijačima imaju bliske odnose. Pozornost je pritom privuklo što se boravak Torcide na portugalskom tlu poklapa se s utakmicom koju će Crvena zvezda u gostima igrati protiv Brage, u borbi za prolazak dalje i prvo mjesto u skupini F Europske lige.

Dođe li do susreta Torcide s Delijama, koje u Portugal dolaze podržati svoju Crvenu zvezdu, u Srbiji strahuju da bi se mogli dogoditi i sukobi na portugalskom tlu.

‘Sprema se kaos’

‘Sprema se kaos u Portugalu: Torcida čeka Delije? Hrvatski huligani stigli u Lisabon!’, piše Kurir u naslovu kojim se opisuje situacija, dok je Telegraf u svojem tekstu približio dolazak i drugih navijačkih skupina na portugalsko tlo, s davanjem podrške domaćim navijačima kojima su bliski.

Benfica danas u Ligi prvaka kod kuće igra protiv Dynama iz Kijeva, a i navijači ukrajinskog kluba zanimljivi su u Srbiji s obzirom na to, kako piše Telegraf, nisu previše prijateljski usmjereni prema Srbima.

Delije idu sjevernije

Približavajući navijačku situaciju u europskom klupskom tjednu, Telegraf donosi da će se na geografski malom prostoru naći puno navijačkih skupina. Među njima su i Torcida i Delije, no udaljenost od Lisabona do mjesta gdje dolaze navijači Crvene zvezde ipak nije zanemariva.

Lisabon je na jugu Portugala, a kako piše Telegraf, Delije bi trebale doći u Porto, 300 kilometara sjevernije, a potom će krenuti prema Bragi koja je Portu puno bliže.
Autor:I.K.